Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΈΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ LAPTOP ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ


Ο Dom Del Torto είναι ένας animator που ζει στη Μεγάλη Βρετανία. Τοlaptop του, είναι ένα MacBook Pro που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ιράν. Ο χωρισμός τους δεν ήταν συναινετικός. Κάποιος μπήκε στο διαμέρισμά του τον Φεβρουάριο και του το έκλεψε, μαζί με το iPad του.  Ένα μήνα μετά, όταν το laptop ξανασυνδέθηκε στο διαδίκτυο, η εφαρμογή Hidden App που είχε εγκαταστήσει ο Del Torto, άρχισε να στέλνει στοιχεία για τη νέα του τοποθεσία. Είναι στην Τεχεράνη.

original
Ο Del Torto ξεκίνησε ένα blog στο tumblr για να εξιστορήσει την περιπέτεια και το ταξίδι του MacBook Pro του και να «εκθέσει» τους νέους ιδιοκτήτες. Εκεί ανέβασε την τοποθεσία που βρίσκεται το laptop του και κάποιες φωτογραφίες των νέων ιδιοκτητών, για να τους «εκθέσει». Άλλωστε, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο καθώς δεν είναι εύκολο για τη Βρετανική αστυνομία να εγκαλέσει μία οικογένεια στην Τεχεράνη για να τους ανακρίνει πώς απόκτησαν το laptop.
Η οικογένεια, όμως, «φρίκαρε» όταν διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες τους ήταν αναρτημένες στο tumblr. Επικοινώνησαν με τον Del Toro τρομαγμένοι γιατί συνειδητοποίησαν ότι το μεταχειρισμένο MacBook Pro που αγόρασαν, ήταν κλεμμένο. Φυσικά και δεν το είχαν κλέψει οι ίδιοι. Το πλήρωσαν κανονικά. Γράφει ο ίδιος στο blog του.
Οι αθώοι νέοι ιδιοκτήτες του λαπτοπ μου, ήρθαν σε επαφή μαζί μου και είναι τρομαγμένοι με την όλη ιστορία και ψάχνουν να βρουν τρόπο να μου το επιστρέψουν.
Δεδομένης της λάθος κρίσης  από την πλευρά μου που δεν σκέφτηκα την ιδιωτικότητά τους και ανάρτησα τις φωτογραφίες τους, τους ζήτησα να το κρατήσουν ως απολογία από εμένα.
Ο Del Torto κατέβασε τις φωτογραφίες των νέων ιδιοκτητών που εξασφάλισε μέσα από την εφαρμογή Hidden App, αφού συνειδητοποίησε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι οι κλέφτες, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες.
Πώς δεν θα πάθετε κι εσείς το ίδιο; Πρώτον κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Hidden App στο Mac laptop σας ή κάτι σαν το Prey Projectστο Windows laptop σας, ελπίζοντας  πως ο κλέφτης που θα το πάρει, θα συνδεθεί στο διαδίκτυο πριν το πουλήσει και πριν το βγάλει από τη χώρα. Δεύτερον, αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο laptop, ή αγοράστε το από τον ιδιοκτήτη του (που διαθέτει τα παραστατικά αγοράς του) ή από κάποιο αναγνωρισμένο κατάστημα. Αλλιώς κινδυνεύετε να δείτε φωτογραφίες σας από το Skype να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να σας κάνουν… ρόμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: