Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Η Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ.

Του Γ. Γ.

“Την καλύτερη δημοσιογραφική γλείφτρα της κεφαλαιοκρατίας και των Μητσοτάκηδων“,  χαρακτήριζε την Σοφία Βούλτεψη  σύντροφος σε ανάρτησή του. Και προφανώς πρόκειται για ένα δεξιό ανεκδιήγητο που είχε φτάσει να χαρακτηρίζει, τους ομόσταβλους της πολιτικάντηδες, ανεύθυνους, λαοπλάνους, συνειδητούς ψεύτες, να ομολογεί ανοιχτά ότι το κόμμα της κατασκευάζει ψεύτικες ειδήσεις και να ανακαλύπτει ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει «ένοπλες συνιστώσες»!

Τώρα όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βιντεάκι, για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε ένα υστερικό αντικομουνιστικό παραλήρημα, παρουσιαζόμενη “θυμωμένη με το ΚΚΕ γιατί στηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάζ”.

Τις πρέπουσες απαντήσεις, στην Βούλτεψη τις έδωσε ο Νίκος Σοφιανός, αλλά είναι εντυπωσιακό τι σκαρφίζονται οι δεξιοί να δικαιολογήσουν το κράτος – τρομοκράτη στο μακέλεμα ενός ολόκληρου λαού που βρίσκεται υπό Ισραηλινή κατοχή.

Ας παίξουμε όμως λίγο στο γήπεδο της Βούλτεψη. Η Χαμάζ – για την οποία όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές δεν έχουμε την καλύτερη άποψη- δεν είναι παρά ένα τμήμα της Παλαιστινιακή Αντίστασης στην οποία συμμετέχει όλος ο υπόδουλος Παλαιστινιακό λαός, από τις ταξιαρχίες κομμουνιστών στην Παλαιστίνη (Abu Ali Mustafa Brigades), μέχρι άλλες ισλαμικές συλλογικότητες.

Ο πόλεμος του Παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος,

γιατί πολεμάει για να αποτινάξει τους κατακτητές στην χώρα του και να αποκτήσει λευτεριά η πατρίδα του. Και φυσικά οι κομμουνιστές δεν είναι πασιφιστές. Δεν είναι γενικά κι αόριστα γενικά ενάντια στους πολέμους, αφού θεωρούν ότι η κορύφωση της ταξικής πάλης θα πάρει ένοπλη μορφή, γιατί μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα  μιας  επανάστασης μπορεί να οδηγήσει στον ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Από κει και πέρα η στάση μας απέναντι σε μια πολεμική σύγκρουση συναρτάτε «για ποιο λόγο διεξάγεται αυτός ο πόλεμος, ποιές τάξεις τον προετοίμασαν και τον διευθύνουν», όπως γράφει ο Β.Ι. Λένιν, στο βιβλίο του “Πόλεμος και Επανάσταση”.

Για μας οι πόλεμοι δε χωρίζονται σε “αμυντικούς” και “επιθετικούς”. Οι πόλεμοι χωρίζονται σε δίκαιους και άδικους. Δεν χρειάζεται δηλαδή καμιά “ιδεολογική συμφωνία” με τις δυνάμεις του Παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, για να υποστηρίξουμε την ένοπλη αντίσταση για να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.

Δεν υπήρξε η παραμικρή “τρομοκρατική εισβολή στα Ισραηλινά εδάφη”. Αυτό που έγινε ήταν οι Παλαιστίνιοι μαχητές να σπάσουν το φράκτη που τους κρατά φυλακισμένους και να επιτεθούν σ’ αυτούς που έχουν υπό την κατοχή τους Παλαιστινιακά εδάφη, και αρπάζουν συνεχώς περισσότερα, με νέα προγράμματα εποικισμών, σ’ αυτούς που κρατάνε φυλακισμένος στις Ισραηλινές φυλακές, χιλιάδες αθώους Παλαιστίνιους.

Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Αυτή την στιγμή δεν είναι το κύριο η ιδεολογία και οι μέθοδοι πάλης κάποιων Παλαιστινιακών οργανώσεων. Το βασικό είναι ότι τώρα στην Γάζα υπάρχει η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, με πάνω από 2.000.000 έγκλειστους ανθρώπους περικυκλωμένους από τείχη και φυλάκια. Μια περιοχή υπό κατοχή, χωρίς ούτε ένα λιμάνι, ούτε ένα αεροδρόμιο. Τα πάντα, από το νερό, το ρεύμα, την τροφή, τα ελέγχουν οι δυνάμεις κατοχής. Τώρα μάλιστα, μετά την ναζιστικής έμπνευσης δήλωση του του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, ότι «Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα. Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», είναι σαν να μας αναγγέλλουν την εν ψυχρώ δολοφονία των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Για την Βούλτεψη και τους ομοϊδεάτες της οι αγωνιζόμενοι Παλαιστίνιοι είναι “τρομοκράτες”. Για μας η υποστήριξη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν γίνεται με όρους ιδεολογικής συμφωνίας. Γίνεται με το δεδομένο της αναγνώρισης του δικαιώματος της ένοπλης Αντίστασης ενός λαού ενάντια σε ένα κατασκευασμένο κράτος που τον κρατάει εδώ και δεκαετίες υπόδουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: