Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάψευση Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Φωκίδας

20 Οκτωβρίου 2023

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Φωκίδας σε παρέμβασή του δια των μέσων ενημέρωσης της Φωκίδας, καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και τις πολιτικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αναφέρει μεταξύ των άλλων αυτολεξεί και τα ακόλουθα:

«… Οφείλω επίσης να ενημερώσω ότι ευθύνη για τη μη συγκρότηση κοινού προοδευτικού ψηφοδελτίου για τον Δήμο Δελφών έχει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Σε πρότασή μας για κοινή κάθοδο με επικεφαλής που είχε συμφωνηθεί, δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Επικράτησε στο τέλος η τακτική άρνησης συνεργασίας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας!».

Από την απλή ανάγνωση του παραπάνω κειμένου, φαίνεται ότι υπήρξε συζήτηση και κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για κοινό δημοτικό ψηφοδέλτιο στον Δήμο Δελφών με συγκεκριμένο επικεφαλής, αλλά  τελικά το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και για τον λόγο αυτόν δεν προχώρησε η συνεργασία.

Η τοποθέτηση αυτή εκτός από ψεύτικη και παραπλανητική είναι και πολιτικά απαράδεκτη. Υπηρετεί μια κοντόφθαλμη σκοπιμότητα για εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ σε ανύπαρκτες καταστάσεις.

Η πολιτική δεν είναι αφηρημένη ιδέα,

ταυτίζεται με πρόσωπα. Έτσι και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο, αποτελείται από θεσμικά όργανα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και πρόσωπα με ονοματεπώνυμο.

Ρωτάμε ευθέως, σε ποιά θεσμικά όργανα που έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα και σε ποιά πρόσωπα κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

Στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας, ή σε κάποιον άλλον, σε ποιόν;

Η γενική και αόριστη επίκληση «στην ηγεσία» χωρίς άλλα συγκεκριμένα στοιχεία, αφήνει περιθώρια στον καθένα και στην καθεμιά να φανταστεί ό,τι θέλει.

Σε κάθε περίπτωση η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φωκίδας δεν έλαβε ανάλογη πρόταση και συνακόλουθα δεν συζήτησε ποτέ αυτό το ενδεχόμενο.

Διαψεύδουμε ρητά και κατηγορηματικά τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Φωκίδας, για το σύνολο της παραπάνω τοποθέτησής του, και τον προκαλούμε να αναφέρει, σε ποιους από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έγινε η εν λόγω πρόταση για κοινή κάθοδο και ποιος είχε προταθεί και συμφωνηθεί, κατά τα γραφόμενά του, ως επικεφαλής δημοτικού ψηφοδελτίου στον Δήμο Δελφών.

 

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: