Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕ, Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΚΟΝΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΗΝ ΆΚΡΑ ΔΕΞΙΑ

Μας έπιασε αδιάβαστους ο Γιώργος Φλωρίδης, σε ποιο δημιούργημα του Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνονται οι στίχοι που περιγράφουν την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου και την παρότρυνση τους να ακολουθήσει την ίδια συμποριφορά ώστε «ο εξευτελισμός του να γίνει τέλειος». Πάντως εμείς θα αφιερώναμε στον υπουργό Δικαιοσύνης τους στίχους του Κώστα Καβάφη«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, / τούτο προσπάθησε τουλάχιστον / όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».

Προφανώς η λογική της οικογενειακής ευθύνης είναι μια νοοτροπία ναζιστικής προέλευσης και δεν έχει καμιά σχέση με μας. Υπάρχουν όμως και οι «οικογενειακές … ρυθμίσεις». Αυτόν τον νεολογισμό κι εμείς σήμερα τον ανακαλύψαμε διαβάζοντας το παραπολιτικό σχολιάκι που παραθέτουμε την εικόνα. Απ’ αυτό, λοιπό, μαθαίνουμε ότι «Ο πατέρας του Φλωρίδη ήταν κομματάρχης της ΕΡΕ στο Κικλίς. Και προφανώς, ο υιος Φλωρίδης, παρά την θητεία του στο ΠΑΣΟΚ, έχει επιστρέψει στις οικογενειακές … ρυθμίσεις». Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει κομματάρχης στην Καραμανλική ΕΡΕ, σε μια εποχή που ψήφιζαν και τα δέντρα και νόμος ήταν το πιστόλι του παρακρατικού και το γκλοπ του χωροφύλακα.

Σωστά τόνισε, πριν λίγες μέρες, ο βουλευτής της Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ότι: «Είναι θλιβερό να επιδίδεται ο κ. Φλωρίδης σε πλειοδοσία ποινικού λαϊκισμού και ιδεοληψίας έναντι της Άκρας Δεξιάς. Και να το κάνει ως πρώην σοσιαλιστής και νυν οπαδός της δήθεν φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να υπερακοντίσει την Άκρα Δεξιά».

Εμείς τι άλλο να συμπληρώσουμε;

vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: