Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΛΩΡΙΔΗΣ-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ; ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ»

«Το Ποτάμι δε θα διαλυθεί», τόνισε εμφατικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε σημερινή του τοποθέτηση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε και πάλι σφοδρή επίθεση στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη: «Ήρθαν στη γιορτή του Ποταμιού, είναι πολιτικοί μας σύμμαχοι και ελπίζω ότι θα είναι μαζί μας στον αγώνα που θα δώσουμε. Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί, ούτε θα αλλάξει όνομα, αλλά μπορεί να υπάρξουν άλλες μορφές συνεργασίας με τους τρεις σε μία προσπάθεια συμπόρευσης».
Σημειώνεται πάντως πως πριν από ένα περίπου μήνα οι «τρεις» είχαν καταθέσει πρόταση για τον ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, η οποία περιελάμβανε,
μεταξύ άλλων, εκλογή αρχηγού από τη βάση, με ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων και στη συνέχεια ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος Ιουνίου.  Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, τότε, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, «παύει η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας των υπαρκτών σχημάτων του χώρου». Δηλαδή ουσιαστικά προτεινόταν διάλυση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και του Ποταμιού, γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση τότε του ΠΑΣΟΚ.
Όπως φαίνεται όμως από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «το Ποτάμι δε θα διαλυθεί».
Κατά τα άλλα ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «προσκαλεί ανοιχτά βουλευτές να προσχωρήσουν στο δικό της μεγάλο κόμμα» και την κατηγορεί ότι «μία τέτοια συμπεριφορά δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».
«Είναι αντιδημοκρατικό οι βουλευτές να εντάσσονται σε άλλα κόμματα», είπε ο ίδιος και έφερε ως παράδειγμα σκανδιναβικές χώρες όπου ανεξαρτητοποίηση βουλευτή σημαίνει παραίτηση.
Εξάλλου, ερωτηθείς για την σημερινή δήλωση Σκουρλέτη ο οποίος μίλησε για αυξημένη πλειοψηφία κατά την ψήφισή των μέτρων ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός, υπενθυμίζοντας αρχικά ότι το Ποτάμι είχε πει εξαρχής ότι χρειάζεται εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. « Ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε αυτήν αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είπαν ότι θα διαπραγματευτούν μόνοι τους, οπότε τώρα ας ψηφίσουν και μονοί τους» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αν τα μετρά έρθουν ένα ένα θα μελετηθούν και θα ψηφιστούν ανάλογα. «Αν τα φέρουν όλα μαζί, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε» τόνισε.
Σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας «κατασκευάζει» ειδήσεις, όπως για το ότι στη χώρα υπάρχει πλέον ανάπτυξη, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λυπηρό, αλλά και ντροπιαστικό για την Ελλάδα, να πηγαίνει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και να λέει ότι υπάρχει ανάπτυξη μη γνωρίζοντας τα βασικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, απευθυνόμενος σε όσους ζητούν «εδώ και τώρα εκλογές» αναρωτήθηκε πότε να γίνουν, πριν ή μετά την αξιολόγηση; Και στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να προσγειωθούμε ως χώρα που δανείζεται, να σιγουρέψουμε τα ευρωπαϊκά μας βήματα, να πάρουμε τα χρήματα που προβλέπεται και μετά να δούμε αν χρειάζονται εκλογές».
Στη συνέχεια προσέθεσε: «Γελάνε στην Ευρώπη μαζί μας αφού κάνουμε συνεχώς εκλογές και δημοψηφίσματα», ενώ εκτίμησε ότι το μοντέλο της χώρας που κάνει εκλογές όποτε τα βρει σκούρα μας έχει κοστίσει ακριβά. «Αντί να λύσουμε τα προβλήματα κάνουμε εκλογές και αυτή είναι πιθανώς και μια πηγή προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα είναι δέσμια των ιδεοληψιών και των άεργων κομματικών υπαλλήλων. «Δεν αρκεί να αποφασίζεις στην Βουλή αλλά πρέπει να εφαρμόσεις και τις αποφάσεις σου» κατέληξε.
Κάνοντας ειδική αναφορά στους μισθούς όσων υπηρετούν σε υψηλές θέσεις και παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή των πολιτών τόνισε ότι αυτοί πρέπει να αμείβονται με ικανοποιητικούς μισθούς και έφερε ως παράδειγμα τους κορυφαίους Στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν σταμάτησε όμως εκεί, κάνοντας ειδική μνεία και στους βουλευτές για τους οποίους τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουν ειδικά προνόμια και ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικοί πολίτες σε ότι αφορά τη φορολογία και τα προνόμια που απολαμβάνουν. Επεκτείνοντας τη συζήτηση και στον δημόσιο τομέα ανέφερε: «Κάποιος που δεν κάνει τη δουλειά στο δημόσιο πρέπει να φεύγει και δεν πρέπει να αποφασίζει ο υπουργός γι αυτό» και πρότεινε να είναι υπεύθυνο το ΑΣΕΠ για την αποπομπή των υπαλλήλων που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. «Αυτό θα απελευθερώσει τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα πρότεινε οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, ο γιατρός, νοσοκόμος, αστυνομικός, πυροσβέστης, να αμείβονται λίγο παραπάνω από αυτούς που κάθονται σε ένα γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: