«ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Τα «μαύρα σύννεφα» μαζεύονται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η μεταμνημονιακή περίοδος κρύβει περισσότερα προβλήματα και αγκάθια, από ότι περίμεναν με αποτέλεσμα, πολλοί να σκέπτονται την κίνηση που έκανε τον Αύγουστο του 2007 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που προκήρυξε αιφνιδίως εκλογές για τις 16 Σεπτεμβρίου και τις κέρδισε με οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Είναι αλήθεια πως στο Μαξίμου ψάχνουν για σανίδα σωτηρίας καθώς τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι απογοητευτικά για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και οι «σύντροφοι» της παρέας που βρίσκεται γύρω του, βλέπουν πως το επόμενο χρονικό διάστημα, έως και την άνοιξη του 2019, είναι απρόβλεπτο, όπως έδειξε η κρίση στην Ιταλία και επιβαρυμένο με σκληρά μέτρα, ενώ τα περιθώρια κινήσεων που αφήνουν οι δανειστές για ελαφρύνσεις ελάχιστα.
Κυρίως όμως εκτιμούν, πως θα είναι μια περίοδος όπου η αισιοδοξία με την οποία περιβάλει,
την μετά τον Αύγουστο περίοδο, η κυβέρνηση, δεν θα έχει το αντίκρυσμα που περιμένουν οι πολίτες με αποτέλεσμα, τη διεύρυνση της απογοήτευσης προς στην κυβέρνηση γι' αυτό και συνιστούν εκλογές αλά 2007.
Στην αντιπολίτευση βλέπουν και μιλούν για κόπωση του Αλέξη Τσίπρα και επισημαίνουν πως οι τελευταίες ομιλίες του στον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ , πέραν των επαναλήψεων και των τετριμμένων οραματισμών για την επόμενη μέρα , δεν περιελάμβαναν νέες ιδέες η ρεαλιστικές πολιτικές για την ανάπτυξη της χώρας και το μέλλον της παρα μόνο υποσχέσεις , οπως η διάθεση 700 εκατομμυρίων για τη μείωση της φορολογίας απο το υπερπλεόνασμα , όταν και αν αυτο υπάρξει.
«Ξέρει πως θα χάσει τις εκλογές και επανέρχεται στις υποσχέσεις στέλνοντας παράλληλα διαφορετικά μηνύματα προς τους πολίτες» λένε στην Πειραιώς .
«Ξέρει πως θα χάσει τις εκλογές και επανέρχεται στις υποσχέσεις στέλνοντας παράλληλα διαφορετικά μηνύματα προς τους πολίτες» λένε στην Πειραιώς .
ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
Και φέρνουν ως παράδειγμα το γεγονός, ότι προχθές ο κ. Τσίπρας, φρόντισε να προσγειώσει, τους πολίτες λέγοντας να μην περιμένουν θεαματικές αλλαγές, μετά τον Αύγουστο.
Τον περασμένο Απρίλιο από το Καστελόριζο, όμως είχε μιλήσει «για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελόριζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».
Το ίδιο γίνεται ακόμα με τις συντάξεις. Αρχικά διέρρεαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση και δεν θα περικοπούν, τώρα που η κυβέρνηση συμφώνησε ξανά με την τρόικα για την περικοπή τους, αλλάζουν τροπάρι και μιλούν για 13 η σύνταξη, κοροϊδεύοντας πάλι τους συνταξιούχους.
Ο κ. Τσίπρας δείχνει παγιδευμένος από την ίδια την πολιτική του και τα ψέμματα του, τόσο στο θέμα της καθαρής εξόδου και των συντάξεων, όσο και στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους.
Τώρα ανησυχεί για τα επιτόκια της επόμενης μέρας, αλλά και για τη ρύθμιση του χρέους, καθώς η πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, θα τα εκτινάξει και δεν θα διευκολυνθεί τη μεγάλη υπόθεση του δημοσίου χρέους όπου έχει ρίξει «όλα τα λεφτά του».
Εγκλωβισμένος στην πολιτική της δημιουργίας υπερπλεονασμάτων, που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας ,παρακαλεί τώρα τους δανειστές να μην τα λάβουν υπόψη τους, στο σχεδιασμό τους.
.«...Όλοι οφείλουν να μην παρασυρθούν από τα θετικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δώσουν μια λύση που θα κατοχυρώνει την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία».
ΣΗΜΑΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ
« Απέναντι σ' έναν Αλέξη Τσίπρα που απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία με όρους παρελθόντος, με υποσχέσεις και διορισμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να αναφέρεται στο αύριο να μιλά για τον αγώνα κατά της φτωχοποίησης της χώρας, για ανάπτυξη και επενδύσεις, για μείωση των φόρων που θα επιφέρουν νέες δουλειές και πραγματικές αποδοχές για τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας» επισημαίνουν στην Πειραιώς και υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ «μέρα με τη μέρα παρουσιάζει τις ψηφίδες που συνθέτουν ένα πρόγραμμα ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού της χώρας για τα επόμενα χρόνια».
Επισημαίνουν πως η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, τον ανάγκασε να κλήσεις και αυτός για μείωση των φόρων, αλλά ευκαιριακά, όχι θεσμικά και μόνιμα.
Η δήλωση του για 700 εκατομμύρια που θα δοθούν επί πλέον των όσων χορηγήθηκαν πέρυσι, δεν έχει κα μία σχέση με την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχεδιάζει τη μείωση της φορολογίας στην αρχή της τετραετίας προκειμένου να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, να δημιουργήσει αναπτυξιακή δυναμική και να βελτιώσει τη φορολογική συμμόρφωση.
«Θα μειώσω φόρους και εισφορές, θα διευκολύνω τη ρευστότητα, περιμένω όμως και από σας να είστε απολύτως συνεπείς σε φορολογικές υποχρεώσεις, να επενδύσετε σε τουριστική ανάπτυξη, να φροντίσετε τους εργαζόμενους σας και να πάμε ένα βήμα παραπέρα με το πως θα τους κάνετε συμμέτοχους στην επιτυχία και θα φροντίζετε το περιβάλλον» τόνισε στους επιχειρηματίες του τουρισμού ,ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφοντας τη διαφορετική λογική με την οποία σχεδιάζει τη μείωση των φόρων, από τη λατινοαμερικανική αντίληψη της ελεημοσύνης που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου