Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΣΙΓΑ ΠΟΥ Ο ΓΕΡΜΑΝPΤΣΟΛΙΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΜΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ALEX,,,

Το αίμα νερό δεν γίνεται όταν έχεις τα ίδια αφεντικά...

Μητσοτάκης: Δεν τίθεται ζήτημα πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Δεν τίθεται ζήτημα πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Η αποτίμηση της σημερινής κατάστασης στην οικονομία ενόψει της λήξης του προγράμματος και οι εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ συζητήθηκαν στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητηθεί στο κόμμα το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στην κυβέρνηση.

Στην εισήγησή του ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, αναφέρθηκε εκτενώς στη διαφορά της Ελλάδας με τις άλλες χώρες που βγήκαν από προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι:
- Σε καμία χώρα δεν είχαν επιβληθεί επιπλέον μέτρα λιτότητας.
- Καμία χώρα δεν υποχρεώθηκε να έχει για πέντε χρόνια επιπλέον πλεονάσματα.
- Σε καμία χώρα δεν συγκροτήθηκε ταμείο δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.
- Σε καμία χώρα η ρύθμιση του χρέους δεν μετατέθηκε μετά το τέλος του προγράμματος.
- Σε καμία χώρα δεν επιβλήθηκε ενισχυμένη εποπτεία (άλλη η εποπτεία που είχαν εκείνες και άλλη η εποπτεία στην Ελλάδα, αφού εμείς θα έχουμε τέσσερις αξιολογήσεις τον χρόνο με πιθανή επιβολή νέων μέτρων).
Γι' αυτούς τους λόγους, η καθαρή έξοδος είναι η νέα αυταπάτη της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Όσο για τη θέση της ΝΔ, επισήμανε ότι «θέλουμε καθαρή έξοδο και χρηματοδότηση με χαμηλό επιτόκιο. Αν είχαμε μπει στο πρόγραμμα χαλάρωσης, το κόστος του δανεισμού τώρα θα ήταν χαμηλότερο. Η Ελλαδα χρειάζεται δίχτυ ασφαλείας που μπορεί να προκύψει από πιστοληπτική γραμμή ή μαξιλάρι ασφαλείας ή από τα 27 δισ. των αδιάθετων του τρίτου μνημονίου. Η ΝΔ προκρίνει το τρίτο, καθώς από τα 86 δισ. του προγράμματος το ένα τρίτο είναι αδιάθετο και η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να να διεκδικήσει με το επιχείρημα ότι έχει συμφωνήσει σε μέτρα για μετά το πρόγραμμα».
Για την παραμονή του ΔΝΤ, ο κ. Σταϊκούρας παρατήρησε ότι το Ταμείο μετείχε μέχρι τώρα ως σύμβουλος και δεν υπάρχει ένδειξη αποχώρησής του.
Ο τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε ότι «όταν μιλάμε για μείωση των συντάξεων θα πρέπει να αναδεικνύουμε και την αύξηση των των εισφορών κατά 17,6% σε 1,2 εκατομμύρια αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που επίσης θα επιβληθεί από τον Ιανουάριο του 2019».
Στο θέμα της πΓΔΜ τοποθετήθηκε η τομεάρχης Οικονομίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση στο παρελθόν που να μη διαπραγματεύτηκε τη σύνθετη ονομασία. Ωστόσο, ανέφερε, υπήρχαν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι διαπραγμάτευσης κάθε φορά και πρόσθεσε ότι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για επιμέρους παραμέτρους της διαπραγμάτευσης του παρελθόντος και κυρίως την περίοδο Καραμανλή-Γκρούεφσκι είναι ότι πολλές από τις επιλογές μας αποσκοπούσαν να καταδείξουν την αδιαλλαξία της άλλης πλευράς. Στο blame game που γινόταν, καταδεικνύαμε με τις προτάσεις μας ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που μπλοκάραμε την διαπραγμάτευση αλλά ο Γκρούεφσκι. Επίσης, έχει σημασία ότι ουδέποτε οι προηγούμενες κυβέρνησης κατέληξαν σε συμφωνία.
Ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει στη θέση της για το erga omnes, αλλαγή Συντάγματος, ενιαία συμφωνία καθώς και στο έλλειμμα νομιμοποίησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για να φέρει συμφωνία.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε λιγότερα λόγια για το συγκεκριμένο θέμα και εν είδη αυστηρής προτροπής είπε στους τομεάρχες του: «Να αναδεικνύουμε την καθαρότατη θέση μας και κυρίως να εμμένουμε ότι θα σχολιάσουμε όταν θα υπάρχει επίσημη συμφωνία από την κυβέρνηση». «Όσο για τα συλλαλητήρια η κατεύθυνση είναι ότι όποιος θέλει μετέχει» πρόσθεσε.
Στη συνεδρίαση ετέθη το θέμα της πρότασης μομφής, καθώς υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα, και η απάντηση του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι τέτοιο θέμα δεν έχει συζητηθεί στο κόμμα.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

"ΟΧΙ πρόταση μομφής!" Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "άδειασε" Σπυράκη-Λαζαρίδη για Σκοπιανό

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  
Oι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων συζητήθηκαν μεταξύ άλλων σήμερα στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δηλωσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχει συζητηθεί στο κόμμα το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό...
Η δήλωση Μητσοτάκη έρχεται μια ημέρα ύστερα από τις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος είχε αφήσει ανοικτό ευθέως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το άδειασμα του κ. Μητσοτάκη αφορά όμως και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη αλλά και τον σύμβουλό του για θέματα επικοινωνίας Μακάριο Λαζαρίδη!

Η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της Σκάι, έκανε λόγο για δομικό πρόβλημα στη διαπραγμάτευση:

"Το πρόβλημα αυτό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του. Είναι το δομικό πρόβλημα αυτής της υπόθεσης. Ως τι διαπραγματεύεται ο Α. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης που δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Ο Α. Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία που τον στηρίζει για να μπορεί να φτάσει, να καταλήξει, σε οποιασδήποτε μορφής συμφωνία. Για εμάς αυτό είναι κεφαλαιώδες ζήτημα όπως καταλαβαίνετε στην πορεία αυτής της υπόθεσης", ανέφερε μόλις χθες η κ. Σπυράκη.
«Εάν η Κυβέρνηση φέρει λύση για το Σκοπιανό στην ελληνική Βουλή, αυτή θα πρέπει να είναι ενιαία για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρέπει να πάει όλη η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί. Σε κάθε περίπτωση, αν έρθει μια συμφωνία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ, εκεί για τη Νέα Δημοκρατία θα τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης. Οι κυβερνήσεις μπορούν να υπογράφουν συμφωνίες, αλλά υπάρχει μια βασική απαραίτητη προϋπόθεση, ότι διαθέτουν κυβερνητική πλειοψηφία. Και το ερώτημά μας νομίζω είναι αυτονόητο: Διαθέτει ο κ. Τσίπρας την έγκριση των κοινοβουλευτικών Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνησή του για μια τέτοια συμφωνία;». Αυτό ανέφερε προχθές από την πλευρά του σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, o Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

Στη χθεσινή συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών, ο  κ. Μητσοτάκης ζήτησε λιγότερα λόγια για το συγκεκριμένο θέμα και εν είδει αυστηρής προτροπής είπε στους τομεάρχες του: «Να αναδεικνύουμε την καθαρότατη θέση μας και κυρίως να εμμένουμε ότι θα σχολιάσουμε όταν θα υπάρχει επίσημη συμφωνία από την κυβέρνηση». «Όσο για τα συλλαλητήρια η κατεύθυνση είναι ότι όποιος θέλει μετέχει» πρόσθεσε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: