Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

H πρόσφατη συνέντευξη στο The Browser του Μπρους Σνάιερ, ειδικού σε θέματα ασφάλειας στις ΗΠΑ, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Άλεκ Ας, για το ποιο είδος απειλής τον τρομάζει περισσότερο ως άτομο, ο Σνάιερ απάντησε:
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου έχει να κάνει με τις απειλές που προέρχονται από τους ισχυρούς. Όχι από τους εγκληματίες ούτε από το οργανωμένο έγκλημα. Ούτε καν από τους τρομοκράτες ή ακόμη και την οργανωμένη τρομοκρατία. Αυτά τα άτομα και αυτές οι ομάδες ανέκαθεν,
υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν και θα ενεργούν στις παρυφές της κοινωνίας. Πολύ πιο επικίνδυνο είναι όταν οι έχοντες την εξουσία επιχειρούν να ανατρέψουν το καθεστώς εμπιστοσύνης. Και εννοώ τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες.
Επιτρέψτε μου να δώσω μερικά παραδείγματα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματιών, αλλά απόρροια νόμιμων οικονομικών θεσμών που επεδίωκαν τα δικά τους συμφέροντα.
Οι μεγαλύτερες απειλές ενάντια στην ασφάλεια της ιδιωτικής μας προσωπικής ζωής δεν προέρχονται από εγκληματίες, αλλά από εταιρείες ... Η πιο σημαντική απειλή ενάντια στην ελευθερία του διαδικτύου έρχεται από τις μεγάλες εταιρείες ψυχαγωγίας και την προσπάθειά τους να σταματήσουν την πειρατεία.
Η ρητορική του κυβερνοπολέμου είναι πιθανόν να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο διαδίκτυο απ' ό,τι οι κοινοί εγκληματίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: