Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Μετωπική επίθεση κατά του βασικού μετόχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρου Ψυχάρη εξαπέλυσε το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον περίπου 500 παπανδρεϊκών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος παράλληλα εξαπέλυσε και βολές κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που με τη στάση τους «βοήθησαν» στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Ο κ. Καρχιμάκης όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα zougla,
μιλώντας σε συνεστίαση το βράδυ της πρώτης ημέρας του συνεδρίου παρόντων στελεχών όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Αννα Νταλάρα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και άλλοι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τους παριστάμενους να διαδώσουν τους αληθινούς λόγους για τους οποίους ανατράπηκε ο πρώην πρωθυπουργός.
Τον έριξαν, υποστήριξε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη και οι τράπεζες γιατί συγκρούστηκε μαζί τους κάνοντας μια αρχική γενική αναφορά. Για να γίνει όμως σαφέστερος, ελάχιστα λεπτά αργότερα στοχοποίησε τον κ. Ψυχάρη.
Μετέφερε μάλιστα στους συνδαιτυμόνες του μια «εικόνα» μέσω διαλόγων: Ενας τραπεζίτης, είπε, ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό αν συμφωνεί να δώσει ακάλυπτο δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Ψυχάρη. Ο κ. Παπανδρέου, πάντα σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη ρώτησε με τη σειρά του: Θα το έδινες σε οποιονδήποτε απλό πολίτη. Και όταν αυτός του απάντησε αρνητικά, ο κ. Παπανδρέου του είπε: Τότε δεν θα το δώσεις ούτε σε αυτόν.
Η αντίδραση του κ. Ψυχάρη, όπως την περιέγραψε στους συγκεντρωμένους ο πρώην βουλευτής Λασιθίου ήταν: Εγώ θα τον ρίξω τον Παπανδρέου και θα τον στείλω και στο Ειδικό Δικαστήριο».
Καταχειροκροτούμενος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε στη συνέχεια: Μας λέγανε προδότες την ώρα που ο Παπανδρέου εξασφάλιζε δάνειο 140 δισ. ευρώ και σήμερα ο Σαμαράς πανηγυρίζει γι' αυτό που κατάφερε ο Παπανδρέου. Και ο Παπανδρέου λοιδορείται από τα ΜΜΕ που χρωστούν στο κράτος, που δεν πληρώνουν φόρους και δάνεια».
Και κατέληξε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πέσαμε γιατί είχαμε μια αισχρή αντιπολίτευση και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτό το αντιμετωπίζαμε όμως. Αλλά δεν αντιμετωπίσαμε το εσωτερικό μας πρόβλημα. Αν είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα συμπαγή σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση και θα είχε οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΆΒΟ ΜΙΧΑΛΗ, ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΊ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΙΜΙΑ ΦΩΝΗ