Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Πυρά Βενιζέλου κατά Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Στις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και την διαχείριση της κυπριακής κρίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.
Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, ο κ. Βενιζέλος καταφέρθηκε εναντίον του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, τμήματος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, της γαλλικής κυβέρνησης, των Κυπρίων υπευθύνων για την κρίση, όσων δεν προνόησαν για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος,
όσων υποστηρίζουν (σε Ελλάδα και Κύπρο) ότι για το πρόβλημα ευθύνεται το ελληνικό PSI, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επικίνδυνη την άποψη του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για εφαρμογή του σχεδίου για την Κύπρο και σε άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συντηρείται η αβεβαιότητα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη αντί να υπερβεί την κρίση, την ανακυκλώνει και την αναπαράγει και ότι αγνόησε την διεθνοπολιτική διάσταση του κυπριακού ζητήματος, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο «προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Σημείωσε ότι θα ήταν εξοντωτικό για την ευρωζώνη να επικρατήσει η θεωρία περί ασφαλών και μη ασφαλών Τραπεζών και περί χωρών οι οποίες δανείζονται με χαμηλά επιτόκια και χωρών που δανείζονται με ακριβά επιτόκια.

Έβαλε ακόμη κατά των τραπεζιτών, οι οποίοι εγκαλούν την Ελλάδα και το ελληνικό PSI, οι οποίοι, όπως είπε, θα έπρεπε να απολογούνται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τόνισε ότι η διαχείριση της κρίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέστη στρατηγική ήττα και κατηγόρησε τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επενδύουν στην καταστροφή της Ελλάδας, καθώς και ότι με αυτά που υποστηρίζουν δίνουν οδό διαφυγής σε συγκεκριμένα συμφέροντα και πρόσωπα που θα έπρεπε να απολογηθούν.

Σκληρός ήταν ο κ. Βενιζέλος και προς τη γαλλική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνον η Γερμανία που τήρησε μυωπική στάση στο κυπριακό ζήτημα, αλλά και η Γαλλία που στήριξε αναφανδόν τη γερμανική πρόταση.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ ? ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ? ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ? ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ? ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑ- ΛΗΣΤΩΝ ??? ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΙ ΜΟΥ ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ? ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3ο ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΥΖΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ !!! ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ !!! ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΣΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ !!! ΕΠΙΣΗΣ ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΙ ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΑΛΑ , ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ , ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!! ΕΘΝΙΚΕ ΠΡΟΔΟΤΗ !!!