Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ B' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Για σχεδόν 40 χρόνια, μια οικογένεια από τη Ρωσία απομονώθηκε σε υψόμετρο 1,8 χιλιομέτρων σε μια πλαγιά ενός βουνού, στην αφιλόξενη τάιγκα της Σιβηρίας.
Η οικογένεια Lykov κατάφερε να ζήσει σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη, χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή με τον πολιτισμό.
Μπορεί να έχετε διαβάσει σχετικά με τους Lykov, την 6μελή οικογένεια που επέλεξε να αποκοπεί από τον πολιτισμό για τόσο μεγάλο διάστημα, που δε γνώριζε καν ότι διεξήχθη ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ωστόσο η έρευνα του περιοδικού Smithsonian αποκαλύπτει νέες, άγνωστες πτυχές της απίστευτης αυτής ιστορίας.
Η αιτία που οι Lykov βρέθηκαν αυτοεξόριστοι,
πηγάζει από το μακρινό παρελθόν της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, το 1666 προκλήθηκε σχίσμα στην Ρωσική Εκκλησία, όταν οι «Παλαιοί Πιστοί», εναντιώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε ο Πατριάρχης Νίκων, προκειμένου να έλθουν πιο κοντά οι Ρώσοι χριστιανοί στον ελληνορθόδοξο εκκλησιαστικό τύπο. Οι πρόγονοι της οικογένειας, φανατικοί «Παλαιοί Πιστοί», βρέθηκαν στην απομακρυσμένη Σιβηρία, όπου έζησαν κοινοβιακά μέχρι τα χρόνια της κολεκτιβοποίησης. Το παραγωγικό μοντέλο της Σοβιετικής Ένωσης και ο φόβος των θρησκευτικών διώξεων, τους ανάγκασε να αποκοπούν πλήρως από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Το 1945 είχαν ήδη διακόψει τους δεσμούς τους με την κοινωνία. Χωρίς κανένα μέσο επικοινωνίας…κανένα μέσο επικοινωνίας…
Οι κόρες της οικογένειας Agafya και Natalia
Το εσωτερικό της καλύβας, όπου σήμερα μένει η Agafya

Η καλύβα της οικογένειας, ανάμεσα στα πυκνά δάση της Σιβηρίας, το χειμώνα καλυπτόταν πλήρως από το χιόνι


Οι αδελφοί Dmitry και Savin Lykov

1978, η οικογένεια μαζί με την ομάδα των γεωλόγων που τους εντόπισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: