Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΙΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ. ΓΙΑΤΙ;

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 δικάζονται δυο συμπολίτες μας γιατί, μαζί με δεκάδες άλλους Ιτιώτες τόλμησαν! Τόλμησαν να αντισταθούν στο περιβόητο πρόγραμμα “Καλλικράτης” της τότε κυβέρνησης του Μνημονίου. Ο “Καλλικράτης” αποδείχτηκε ένα έκτρωμα που το βιώνει η πόλη της Ιτέας από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του και συν το χρόνο αναδεικνύεται και σε ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια αυτών που ακόμα και σήμερα   μεθοδεύουν την περαιτέρω υποβάθμισή της.
 Η Ιτέα, ανέκαθεν το λιμάνι των Δελφών  της Άμφισσας και όλης της Φωκίδας, κρατούσε και κρατά το «κλειδί» της ανάπτυξης όλης της περιοχής.  Το οτι οι διαπλεκόμενοι της Φωκίδας επί χρόνια ανήγαγαν  κάθε αντίδραση κατοίκων της Ιτιάς στην περεταίρω  υποβάθμισή της  σε τοπικιστική αντιπαράθεση με την Άμφισσα ήταν μια επιτυχία των διαπλεκόμενων,
  και μία ήτα για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της Φωκίδας. Και πρώτοι και πιο ζημιωμένοι η Ιτέα και η Άμφισσα. Ένα τόπος, μία μοίρα.
Μια  ματιά μόνο στα έργα που έχει εκτελέσει μέχρι σήμερα το πρώτο Καλλικρατικό Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμο Δελφών στο λιμάνι του και στην πόλη με το 35% των κατοίκων του σε σύγκριση με αυτά που έχει εκτελέσει  σε άλλες περιοχές του Δήμου θα ήταν αρκετό για να καταλάβει κάποιος ότι όσοι αντιδρούσαν στον Καλλικράτη είχαν δίκιο. Οι τρέχουσες εξελίξεις όμως ανέδειξαν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κλείσιμο του δρόμου (ως καλώς ή κακώς μία σύγχρονη και διαδεδομένη μορφή διαμαρτυρίας) ήταν το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι της Ιτέας και πως όλη η Φωκίδα θα έπρεπε να συμμετέχει σε αυτό.
Το 2009 το τελευταίο πραγματικά αντιπροσωπευτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Ιτέας ψήφισε ομόφωνα ότι   η Ιτέα θέλει να είναι  Τουριστική  όπως ήταν ανέκαθεν και χαρακτήρισε τουριστική και την Κίρρα. ΟΜΟΦΩΝΑ. Ο τότε Νομάρχης  απέκρυψε την απόφαση αυτή από το Υπ. Τουρισμού (το οποίο είχε ζητήσει επίσημα τις τουριστικές περιοχές κάθε Νομού) με τον δικό του  γραφειοκρατικό τρόπο. Σήμερα ο τότε Νομάρχης και σημερινός Δήμαρχος με τους ίδιους συνεργάτες που είχε και τότε   μεθοδεύουν την δημιουργία  «φτιαχτών», και όχι πραγματικών, θεσμικών αποφάσεων που να προβάλουν στους κεντρικούς φορείς του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Χώρας μας ότι οι κάτοικοι της Ιτέας τέσσερα χρόνια μετά τρελάθηκαν και επιθυμούν η πόλη τους να γίνει  μεταλλευτική περιοχή.  Αντίθετα στο συμφέρον της πόλης, αντίθετα στο συμφέρον όλου του Δήμου Δελφών και του Εθνικού συμφέροντος και αντίθετα σε κάθε λογική. Και αυτό χωρίς καμία αιτιολόγηση αλλά με μόνη δικαιολογία ότι αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση δική του και των συνεργατών του, δείχνοντας ότι πέραν των άλλων έχει και εντελώς στρεβλή αντίληψη του ρόλου του ως Δήμαρχος Δελφών.
Και κλείνοντας ο κύκλος των πρωταγωνιστών, προκύπτει   το καλύτερο. Αυτοί που θα καταστραφούν πρώτοι απ’ όλους εάν το Λιμάνι των Δελφών χαρακτηριστεί επίσημα αντιτουριστικό,    θα είναι αυτοί που κουβαλάνε τους τουρίστες και τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου (και μετά αυτοί που τους ταΐζουν και τους κοιμίζουν). Και αυτοί που θα καταστραφούν πρώτοι εάν το Καλλικρατικό «έκτρωμα» πετύχει τους σκοπού του, πάνε στα δικαστήρια αυτούς που αντέδρασαν στο Καλλικρατικό «έκτρωμα» κλείνοντας τον δρόμο. Χωρίς όμως να έχουμε ξανακούσει να έχουν πράξει το ίδιο όταν π.χ. έκλειναν το δρόμο οι αγρότες της Βοιωτίας.
Θα μπορούσαμε να πούμε  ως αξιοσημείωτο γεγονός ότι η κατάσταση είναι εντελώς παράλογη. Έτσι είναι όμως όλη αυτή η εποχή που ζούμε. Επειδή  μπορεί και κάτι να μας έχει διαφύγει, είναι άξιο να μάθουμε ποια ήταν αυτή η «τεράστια» ζημιά που έπαθαν οι κατήγοροι, άξια να προκαλέσει μήνυση και να απασχολήσει το δικαστήριο. Και  να καταλάβουμε και πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους οι ζημιωμένοι και να γίνει και ξεκάθαρο ότι η   ζημιά αυτή είναι ο λόγος που θέλουν την τιμωρία των «ενόχων» που θα καθίσουν αύριο στο ειδώλιο και όχι άλλος. Στην συνέχεια φυσικά θα περιμένουμε την αντίδρασή τους στην προαναφερόμενη επιχειρούμενη ολοκληρωτική καταστροφή τους.
Όλοι  γνωρίζουμε  ότι τυχαία βρίσκονται εκεί κατηγορούμενα τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα και στην πραγματικότητα έχουν στείλει κατηγορούμενους όλους όσους βρέθηκαν τότε στο «τραγικό» κλείσιμο του δρόμου. Στο οποίο όμως  επιτρεπόταν σταθερά η διέλευση ασθενοφόρων, αυτοκίνητων της ΕΛ.ΑΣ, τουριστικών λεωφορείων, επιβατικών που οι οδηγοί τους έφεραν υπηρεσιακή στολή κ.λ.π. και κάθε κάποια ώρα και όλων των οχημάτων που  είχαν εγκλωβιστεί   στο δρόμο. 
Η παρουσία και άλλων κατοίκων της περιοχής στο δικαστήριο δεν θα πρέπει να έχει σκοπό να ασκηθεί πίεση στους δικαστές. Η δουλειά τους είναι πολύ δύσκολη από μόνη της και αυτή την εποχή είναι απείρως δυσκολότερη για τους γνωστούς λόγους. Καλό θα ήταν όμως όποιος μπορεί να περάσει μια βόλτα από εκεί, να σταθεί και να παρακολουθήσει την διαδικασία. Σίγουρα θα είναι διδακτική.

Κατηγορούμενοι είναι όλοι όσοι πήγαν στο κλείσιμο του δρόμου.

πηγη:http://www.karteria1.blog/spot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: