Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΙΤΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βιώνουμε μια πρωτοφανή περιβαντολογική καταστροφή και μόλυνση . Μετά την κατάληξη των ελαιοκομικών και άλλων αποβλήτων από μονάδες της Άμφισσας του Χρυσού , Δελφών κλπ αλλά και αστικών λυμάτων Άμφισσας και Δελφών μέσω χειμάρρου Σκίτσα στον κόλπο της Ιτέας -συμπληρώθηκε η μόλυνση από βλάβη στο αποχετευτικό της Ιτέας .Ο κεντρικός αγωγός  λυμάτων  επί της οδού Άστιγγος έχει υποστεί βλάβη εδώ και 12 μέρες με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η βιολογική λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων  της πόλης της Ιτέας ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η δημοτική αρχή τελεί υπο πλήρη αποδιοργάνωση αφού ούτε στις στοιχειώδεις,
ανταποδοτικές υπηρεσίες και υποχρεώσεις της μπορεί να ανταποκριθεί . Με την αποκατάσταση μιας βλάβης του αποχετευτικού δικτύου . Και μάλιστα όταν γνωρίζουν πολύ καλά τα χρόνια προβλήματα του δικτύου . Όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν και στο παρελθόν  αρκετές βλάβες.
Που είναι η ετοιμότητα του Δήμου  ;
Που είναι οι μηχανισμοί του Δήμου για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών; 
Που είναι ο Δήμαρχος κος Φουσέκης ; Που είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Ματζώρος ; Που είναι η Αντιδήμαρχος Ιτέας κα Λαίνη ;
Η πασιφανής ανικανότητα σε συνδυασμό με την αδιαφορία  αποκαλύπτουν ξεκάθαρα  εκτός από τον τρόπο διοίκησης και τον τρόπο που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής των πολιτών !!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


1 σχόλιο:

Αποφράξεις είπε...

Πολύ σοβαρό θέμα οι απανωτές βλάβες του αποχετευτικού δικτύου και η αδυναμία για άμεση αποκατάσταση. Δυστυχώς η ίδια κατάσταση παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.