Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΜΕΤΑ

Η υπόθεση με τους μετανάστες εργάτες που κάτω από εξαντλητικές απάνθρωπες συνθήκες εργασίας έγιναν σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τώρα που το ίδιο κόμμα είναι στην κυβερνητική εξουσία, ξέχασε προφανώς την ιδεολογική του αφετηρία ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης να μην δηλαδή οι εργάτες αυτοί αποζημιωθούν όπως όρισαν τα δικαστήρια Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφαλώς προκάλεσε τεράστια αρνητική εντύπωση για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε κατ΄αυτόν τον τρόπο, αλλά ευτυχώς μετά την κατακραυγή, η απόφαση ανακλήθηκε με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή που αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου είδους θέματα άμεσα αντανακλαστικά.
Ωστόσο η ζημιά έγινε.
Φάνηκε με άλλα λόγια στον απλό κόσμο, πως λειτουργεί ένας πολιτικός σχηματισμός όταν είναι στην αντιπολίτευση και πως λειτουργεί όταν ασκεί διοίκηση, πολιτική εξουσία και χρειάζεται να λάβει αποφάσεις. Όταν είσαι στην αντιπολίτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως ότι θέλεις λές και ότι θέλεις κάνεις. Ενώ αντίστροφα όλα αλλάζουν και έρχονται τα πάνω κάτω , όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση και εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αναγκασμένος να συμμορφώνεται πολιτικά με τους νόμους και τις αποφάσεις και να μην κάνει του κεφαλιού του που σε όλες τις περιπτώσεις την πληρώνει πάντα ο ίδιος.
Η περίπτωση της Μανωλάδας,
δεν είναι κάτι ίδιο σαν όλες τις περιπτώσεις που λές εντάξει το είπαμε αλλά δεν το ξέραμε, δεν το κάναμε… Δεν έχει να κάνει με αριθμούς, με πολιτική και κομματικά, έχει να κάνει με ανθρώπους που ως αντιπολίτευση τους έβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε με συμπόνια αλλά ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος με πολιτικό συμφέρον και ως κυβέρνηση δεν τους δίνει σημασία και αδιαφορεί, γιατί αυτό είναι το νόημα δεν είναι τίποτε άλλο. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει γνώσει πολιτικής ούτε να ξέρει αν υπάρχει ή όχι παρασκήνιο, δεν τον ενδιαφέρει.
Όχι μόνο τον απλό πολίτη αλλά όλους μας, δεν μας ενδιαφέρει αν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει ανάλογα με ποιο κόμμα τον αντιμετωπίζει θετικά ή αρνητικά πριν ή μετά την εξουσία, αλλάζουν μόνο τα κόμματα, και στην περίπτωση αυτή άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και από κόμμα υπέρ των αδυνάτων και των κινημάτων ή των κατατρεγμένων μεταναστών , παραμορφώθηκε και δυστυχώς αναγκάζεται να κάνει αυτά που ενδεχομένως να μην θέλει.
Τα κάνει όμως και αυτό μένει μόνο, τίποτε άλλο!

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: