Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΌΤΑΝ ΤΡΩΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ. ΌΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;

Την επανεξέταση της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που δικαίωνε τους 42 μετανάστες εργάτες γης, για τις συνθήκες δουλειάς στη Μανωλάδα, ζήτησε με αίτησή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Η αίτηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που είχε φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αποκαλύφτηκε χτες, έφερε την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών, αφού αφορά οικονομική υπόθεση του ελληνικού Δημοσίου. 

Μετά την έντονη κατακραυγή, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μ. Γιαννακάκη, χτες, προσπάθησε να «μαζέψει τ' ασυμμάζευτα» και ρίχνοντας το μπαλάκι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, είπε ότι έδρασε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης», ότι «ενώ η τελική υπογράφουσα είναι η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζήτησε οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης από τα δικαστήρια και όχι από την πολιτική ηγεσία», ότι έχει ζητηθεί όλη η αλληλογραφία «για να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν ευθύνες». Τελικά, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, ανακλήθηκε η αίτηση για την επανεξέταση.

Θυμίζουμε για την ιστορία της υπόθεσης ότι τον Απρίλη του 2013 περίπου 200 μετανάστες εργάτες γης ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια πήγαν στα γραφεία της εταιρείας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες - μπράβοι των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ, τραυματίζοντας πάνω από 35 εργάτες. Οι 11 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι για τους πυροβολισμούς σε βάρος των εργατών γης στη Μανωλάδα τη «γλίτωσαν» με αθώωση ή με ποινές - «χάδι» από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Πάτρα, ενώ τον Οκτώβρη του 2014 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «επισφράγισε» την απόφαση του Εφετείου, αφήνοντας σε ισχύ την αθώωση των δύο κατηγορουμένων. Το ΕΔΑΔ πρόσφατα αποφάσισε την καταδίκη της Ελλάδας για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 16.000 και 12.000 ευρώ για καθέναν από τους 42 μετανάστες εργάτες που προσέφυγαν σε αυτό. Επίσης, το δικαστήριο τούς αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα”. (Ριζοσπάστης)

Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει τις πολύ καλές σχέσεις εκτελεστικής - νομοθετικής - δικαστικής εξουσίας, όταν βέβαια πρόκειται να εκμεταλλευτούν εργαζόμενους. Παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, αλλά δεν τους αρέσει να τους το λένε! «Ξινίζει η σούπα της αριστερής κυβέρνησης», που κάνει κάθε λογίς λαμογιές και που υπηρετεί τον καπιταλισμό και μάλιστα τη δουλεία, όπως δεν υπηρέτησε καμιά δεξιά ή ακροδεξιά κυβέρνηση. 

Αλήθεια, τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν πάρει την εξουσία;
«Η αθωωτική απόφαση για τους πρωταγωνιστές του εγκλήματος στη Μανωλάδα είναι μια μαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μέτρο της "ανεξαρτησίας" της, εκκωφαντικό τεκμήριο της ταξικότητάς της, και προφανώς, ωμή ειρωνεία για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του τράφικινγκ… Η δικαστική εξουσία μεταχειρίζεται με αβρότητα τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς ενός εγκλήματος με πρόθεση ανθρωποκτονίας, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και σκοπό το κέρδος… προσφέρει νομιμοποίηση στην πιο άγρια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο… Απόφαση προκλητική… δίνει το πράσινο φως στους μελλοντικούς πρωταγωνιστές ανάλογων κρουσμάτων εργοδοτικής και ρατσιστικής βίας. Η δικαστική εξουσία δήλωσε σήμερα ότι ανέχεται να κοστολογείται φτηνά η ζωή των ξένων εργατών… Κανιβαλισμός...» 

Τέτοια έλεγε μέχρι να κάτσει στην καρέκλα. Ώρα να πουν ότι όλα αυτά ήταν «σχήματα λόγου». Απ’ ότι φάνηκε πάντως (εκ των υστέρων) δεν τα εννοούσαν. 
Όταν τρώει ανθρώπους η ΝΔ είναι πράγματι κανιβαλισμός. Όταν κάνει το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς είναι; Πρόσκληση σε γεύμα με μας το κύριο πιάτο;
Γράφει ο mitsos175. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: