Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΆΡΘΡΟ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ ΤΗ ΒΙΑ –«ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ…»

Με ένα άρθρο-ράπισμα προς όσους με αφορμή την οικονομική κρίση εξέθρεψαν τον διχασμό και τη βία, ξεσκεπάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Διονύσης Χατζημιχάλης τις αιτίες του αποτρόπαιου φαινομένου των προπηλακισμών.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζημιχάλης έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:
Σε θυμάμαι.
Τότε που καταδίκαζες τα δακρυγόνα στη μούρη του Γλέζου, αλλά όχι του διπλανού του Πολυζωγόπουλου. Που -αν δεν χαιρόσουν- δεν σε χαλούσαν οι μπουνιές στη μούρη του Χατζηδάκη.
Τότε που καταλάμβανες το Σύνταγμα αξιώνοντας ελικόπτερα και κρεμάλες, δίπλα-δίπλα με τους τύπους με τις σημαίες του Βυζαντίου και τους σταυρούς.
Τότε που μπουγελωνες τον Παγκαλο ή τον Ευθυμίου, κάνοντας αγοραίο χιουμοράκι του στυλ «ε και τι έγινε, τους δροσίσαμε λιγάκι…».
Τότε που υπερασπιζοσουν το «άσπιλο» των Εξαρχείων από τους «Μπογδανους», χωρίς να καταλαβαίνεις ότι θα έρθει και η ώρα των «Βαρουφάκηδων».
Τότε που αλάλαζες ακούγοντας τον «ηγέτη» σου να εκστομίζει το «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
Τότε που χειροκροτούσες όταν ο Καμμενος,
σε αποκαλούσε «σύντροφο» στο Συνέδριο σου.
Απορούσα όταν ενώ δεν «τελείωσες» κανέναν, αλλά «τελείωσε» μόνο το «παραμύθι» σου ψηφίζοντας άγρια μεσάνυχτα «ναι σε όλα», συνέχισες τις διχαστικές κραυγές.
Όταν στοιχιζόσουν πίσω από «Πολακηδες».
Όταν κρυφογελούσες με τις γραβάτες του Καμμένου στο twitter.
Όταν δεν ίδρωνε το αυτί σου για το αν η Ιερά Σύνοδος θα κρίνει το αν η «Συννεφουλα» θα είναι ή όχι στα σχολικά βιβλία, αλλά ξερνουσες χολή επειδή ο Σαββόπουλος έκανε την «ιεροσυλία» να τραγουδήσει σε συναυλία του ΣΚΑΙ.
Ξέρω, βαριά πράγματα καλοκαιριάτικα.
Αλλά μην νομίσεις ούτε στιγμή, χειμώνα-καλοκαίρι, πως επειδή δεν θέλω να σου μοιάσω κι εξακολουθώ να αηδιάζω με τα μπουγέλα στον όποιον Φίλη και τον όποιον Ξυδάκη, ξεχνάω κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: