Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

«ΣΕΙΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ IOUs

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: «Μόλις παρουσίασα στον Τσίπρα το παράλληλο πρόγραμμα, μου πρότεινε να αναλάβω υπουργός»
Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο που παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρόγραμμα παράλληλων πληρωμών.
«Από τον Νοέμβριο του 2015 όταν είχε ξεκινήσει εκείνη η «λασπολογία» ότι προετοίμαζα πραξικόπημα για την έξοδο από την ευρωζώνη και τους έλεγα, φωνάξτε με,
 όπου θέλετε. Κάθε φορά που έχουμε την «επέτειο» του δημοψηφίσματος η τρόικα εσωτερικού και τα «μέσα εσωτερικής αποβλάκωσης» με στοχεύουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.
«Σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα» συμπλήρωσε.
Σχετικά με εκείνους που γνώριζαν για το σχέδιο του παράλληλου συστήματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισημαίνει πως: «Είχα κάνει μια σειρά από ομιλίες για το σχέδιο του παράλληλου συστήματος. Όταν παρουσίασα την ιδέα μου, οι αντιδράσεις ήταν θετικές γιατί ήταν ένα καλό σχέδιο που θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει πολλές χώρες. Ένα βράδυ του Ιουνίου του 2013 παρουσίασα στο σπίτι του Αλέξη Τσιπρα, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά το σχέδιο. Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μου πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών».
«Για το παράλληλο σύστημα πληρωμών μιλούσα ένα χρόνο πριν σε δημόσιες ομιλίες μου. Παράλληλο σύστημα πληρωμών θα έπρεπε να έχει κάθε χώρα. Για εμάς παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν να βρούμε δικούς μας τρόπους παροχής πληρωμών» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: