Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ & ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ» ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΓΕΣΙΑ

· Πληροφορίες για δημοψήφισμα ή άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να «χαλάσει» τα σχέδια της ΔΗΣΥ για την κεντροαριστερά
· Επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης με στόχο να απαξιώσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ
· Έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.
Αυστηρό μήνυμα στέλνουν από κοινού στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία η Φώφη Γεννηματά η οποία συναντήθηκε με τον Γιάννη Ραγκούση και συζήτησαν για όλες τις πολιτικές εξελίξεις εκτός βεβαίως τις εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου και της εκλογής νέας ηγεσίας της κεντροαριστεράς.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί ώρα με τον κ. Ραγκούση μίλησαν για όλα αλλά έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα ενδεχόμενο που είναι πιθανό να συμβεί και έχει τους λόγους του.
Εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΣΥ, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα θελήσει να «χαλάσει» το σχέδιο της Χαριλάου Τρικούπη για εκλογές νέας ηγεσίας το φθινόπωρο,
Με ποιον τρόπο; Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση με την κ. Γεννηματά με τρόπο τέτοιον που να συνιστά προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν πως επειδή η ΔΗΣΥ με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, κερδίζει πόντους στην κοινωνία, έχει αποκτήσει νέο ενδιαφέρον σε έναν κόσμο που έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν και επιστροφές στελεχών που είχαν φύγει το προηγούμενο διάστημα προς άλλα κόμματα, και επειδή συμβαίνουν όλα αυτά, θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να διεμβολίσει τις εσωτερικές διεργασίες με δικές του πρωτοβουλίες. Δεν αποκλείουν παραμονές της εκλογής νέας ηγεσίας, στη ΔΗΣΥ ο κ. Τσίπρας να ανακοινώσει δικό του νέο δημοψήφισμα για τον τρόπο εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, ή άλλες παρόμοιες σε επικοινωνιακό εκτόπισμα πρωτοβουλίες, όπως αλλαγές στο Σύνταγμα , που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να αποδυναμώσουν την εκλογική διαδικασία στη ΔΗΣΥ για νέο αρχηγό.
Γι αυτό και ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ιδιαιτέρως αυτό το ενδεχόμενο στέλνοντας μήνυμα μαζί με την κ. Γεννηματά να μην τολμήσει κάτι τέτοιο. Ο πρώην υπουργός αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.
Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα
Οι πληροφορίες που θέλουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές του Συντάγματος , για επικοινωνιακούς λόγους ή πρωτοβουλίες ανάλογες με αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τις εξεταστικές στη βουλή θέλοντας να αμαυρώσουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ με υποθέσεις που θα εφεύρουν με προφανή στόχο, από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι και αυτή η προσπάθεια όπως και όλες οι προηγούμενες θα πέσουν στο κενό. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί τις διαδικασίες των κομμάτων και να μην εφεύρει κάθε φορά που βρίσκεται στα δύσκολα και νέες κατηγορίες που είναι ανυπόστατες και εκτοξεύονται μόνο και μόνο , όπως λένε για να αμφισβητηθεί η όλη προσπάθεια που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την επανένωση της κεντροαριστεράς.
Ιδίως μετά την άρνηση της κ. Γεννηματά να προσφέρει χείρα βοηθείας στη πρόσκληση του κ. Τσίπρα προ ενός μήνα , ο «φόβος» στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ είναι υπαρκτός αφού θεωρούν τον κ. Τσίπρα ικανό για όλα ακόμη και να χαλάσει την ένωση της κεντροαριστεράς επειδή δεν έχει πολιτικό όφελος ο ίδιος. Είναι έξω από τα σχέδια της κεντροαριστεράς και αυτό δεν το θέλει καθόλου γιατί βλέπει πως πολιτικά απομονώνεται.
Το μήνυμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι αυστηρό προς την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι εσωκομματικές εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που απευθύνονται στην κοινωνία την οποία καλούν να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα δεν απευθύνεται μόνο στον Αλέξη Τσίπρα , αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στα μέσα Σεπτεμβρίου διοργανώνει πολιτικό μνημόσυνο για τον πατέρα του, επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής.
Συζήτηση και για τα εσωκομματικά
Στη συνάντηση Φώφης Γεννηματά και Γιάννη Ραγκούση συζητήθηκε η προσπάθεια που γίνεται συνολικά με τα κόμματα που μετέχουν στη ΔΗΣΥ .
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε μέσα σε πολύ θετικό κλίμα εκτιμήθηκαν και οι υπάρχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και όλες οι πλευρές της πορείας που εξελίσσεται προς τη συγκρότηση του νέου κι ενωμένου προοδευτικού φορέα.
Ο κ. Ραγκούσης, από τη δική του πλευρά επεσήμανε μεταξύ άλλων προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Η επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων μας, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν.
Δεν αρκεί να τελειώνουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου, πρέπει να φύγουμε από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας χρεοκόπησαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.
Εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φέρουμε ξανά κοντά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απογοητεύτηκαν κι απομακρύνθηκαν.
Η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο.
Κυρίως όμως θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί.
Είναι πολύτιμη η συμβολή της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου. Παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών.
Έχουμε ιστορική υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι στην αναγέννηση της προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη.
Η πρωτεύουσα αντίθεση δεν αφορά το παρελθόν, ούτε σχετίζεται με πρόσωπα.
Συνδέεται αποκλειστικά με το μέλλον και βρίσκεται ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές αντιλήψεις.
Ιστορικά εκεί βρισκόταν πάντοτε, εκεί παραμένει.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: