Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα παρήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η έρευνα του Εισαγγελέα αρχίζει με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων.
Πάντως η ίδια αρνείται τις καταγγελίες και κάνει λόγο για στοχοποίησή της.
«Έξαλλος» ο Δημήτρης Καμμένος καταδικάζει απερίφραστα και ζητάει εξηγήσεις 
Με αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σε ανακοίνωση του τονίζει πως καταδικάζει «απερίφραστα το περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα παραμονές 15 Αύγουστου,
και σύμφωνα με το οποίο η διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τους σταυρούς από τον λαιμό τους, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με όσα οφείλει να πρεσβεύει το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο άλλωστε υπάγεται ο Οργανισμός.
«Για ποιο λόγο λοιπόν οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν παρέμβει ακόμη και για ποιόν λόγο δεν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία για αυτά τα δυο αδικήματα; Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενεργοποιήθηκε ο αντιρατσιστικός νόμος;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
Όπως τονίζει «οι εικόνες επιβάλλεται να τοποθετηθούν εκ νέου στα γραφεία από όπου αφαιρέθηκαν, η εν λόγω κυρία οφείλει να απολογηθεί άμεσα για την απρεπή και ρατσιστική συμπεριφορά της απέναντι σε συναδέλφους της ενώ οι εισαγγελικές αρχές πρέπει να παρέμβουν άμεσα σύμφωνα με όσα ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος για την καταπολέμηση μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού μέσω του ποινικού δικαίου».
Τέλος, αναφέρει ότι «το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και αναμένω ο υπουργός Παιδείας να λάβει και επίσημα θέση ενώ το συμβάν πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος ώστε να μην επιτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: