Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ :ΌΤΑΝ Η ΖΩΗ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Μια άγνωστη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύοντας ότι «δεν έχουμε δει (ή μάλλον ακούσει) ακόμα τίποτα»!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου» που αναφέρεται στην κρίσιμη περίοδο του α’ εξαμήνου του 2015, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε προειδοποιήσει πως θα παραιτούνταν εάν η Ελλάδα οδηγούνταν στο απότομο δρόμο του Grexit.
Σύμφωνα με το ρεπορταζ η απειλή παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αυτή που οδήγησε στη συγκεκριμένη ερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και μπήκε στο συρτάρι το σχέδιο του Γιάννη Βαρουφάκη.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, είχε πει ξεκάθαρα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι εάν η Ελλάδα εξέρχονταν από τη ζώνη του ευρώ και από την ευρωπαϊκή «οικογένεια» θα υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του, αρνούμενος να κατέχει το ύπατο αξίωμά του σε μία Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
Σημειώνεται πως δεν αγνοούσε,
ο κ. Τσίπρας και τη «λεπτομέρεια» ότι η παραίτηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα έφερνε κατά τα συνταγματικώς προβλεπόμενα στο προεδρικό μέγαρο για ένα σύντομο, αλλά κρίσιμο διάστημα, την τότε πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Παυλόπουλος την κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων είχε διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο ρόλος του αλλά και η λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του επέβαλαν «να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάρακτη εντός Ευρώπης και Ευρωζώνης».
Η δήλωσή του αυτή άφηνε σαφώς να εννοηθεί πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν επρόκειτο να συναινέσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: