Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ

Μεγάλη φασαρία έγινε στο διαδίκτυο για τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν μαζί με τους άλλους βουλευτές το νόμο Διαμαντοπούλου για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και όταν έγιναν ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο νόμο τον έσβησαν , τον ξε- ψήφισαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες κατά την ψηφοφορία στη βουλή του νέου νόμου που έφερε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Γαβρόγλου.
Αυτό τι δείχνει; Πως όλα πια έχουν σημασία όχι για το τι λές ή ποια είναι η άποψη που πιστεύεις, αλλά από ποιά θέση βρίσκεσαι και τα λές αυτά που πιστεύεις ενώ πριν δεν τα πίστευες ή το αντίστροφο. Έτσι είναι και παραδείγματα υπάρχουν πολλά και ανάλογα όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά στον πρωθυπουργό τον ίδιο. Θυμηθείτε τι έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση, και τι λέει όταν έγινε πρωθυπουργός και βρέθηκε στην κορυφή της εξουσίας. Συγκρατείστε πάλι τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα που ο ίδιος είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τι θα λέει μεθαύριο,
αν γίνουν ή όποτε γίνουν εκλογές και εκλεγεί πρωθυπουργός.
‘Άλλα τότε και άλλα σήμερα σε όλους τους ρόλους όμως όταν βρίσκονται οι πολιτικοί. Η θέση είναι που εξαρτά την άποψη και όχι η άποψη για την θέση.
Το ίδιο δεν γίνεται και σε ορισμένες περιπτώσεις και στην κοινωνία, στους απλούς πολίτες; Τι λέει η παροιμία; Ο χαρακτήρας του καθενός κρίνεται όταν έχει εξουσία και δίνει εντολές σε άλλους, εκεί κρίνεται και πολλές φορές, όταν αυτό είναι μια πραγματικότητα, τότε πάλι αυτά που πιστεύει κάποιος τα αναδεικνύει ή όχι ανάλογα απο τη θέση που βρίσκεται.
Είναι ανθρώπινο, άλλο όμως στην κοινωνία και άλλο στην πολιτική που εκεί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: