Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

«ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ» ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ «ΑΠ’ ΕΞΩ» ΤΑΧΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ…. ΚΑΙ ΑΠΟ «ΜΕΣΑ» ΛΕΝΕ… ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Σε επιδέξιο παιχνίδι ισορροπιών και ρόλων επιδίδονται Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, προκειμένου να κρατηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην εξουσία και να «χτυπήσουν» την αντιπολίτευση.
Έτσι, η ενδοκυβερνητική κρίση που έδειξε να ανακύπτει με το tweet Καμμένου κατά των δηλώσεων Βούτση για την Εκκλησία «σβήστηκε» εν τη γενέσει της, αφού φάνηκε ξεκάθαρα, μετά τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Άμυνας στον Σκάι, πως αποτελεί μέρος του επικοινωνιακού σχεδιασμού του πρωθυπουργού και των συνεργατών του.
«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος», ήταν η φράση-κλειδί που εκστόμισε ο κ. Καμμένος, με αποτέλεσμα να μην αφήσει πλέον αμφιβολία τόσο για τις σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα όσο και για το γεγονός ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή. Έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, εξηγούσαν ήδη από χθες στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους πως κατανοούν ότι ο υπουργός Άμυνας είναι υποχρεωμένος ουσιαστικά να εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του με αριστερές θέσεις,
προκειμένου να «κρατήσει» τα στελέχη και τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ που έχουν δεξιές και συντηρητικές καταβολές.
Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, κρατούσαν χαμηλά τους τόνους, ενώ Μαξίμου και Κουμουνδούρου επιτέθηκαν στη ΝΔ που «σήκωσε» το θέμα, καλύπτοντας την ίδια ώρα τον Νίκο Βούτση. Όσα είπε, άλλωστε, ο πρόεδρος της Βουλής τόσο για τη θρησκεία όσο και για τις παρελάσεις και τη σημαία, ζητώντας την κατάργησή τους, τα ασπάζεται η μεγάλη πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Έτσι, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι εμφανές ότι επιλέγουν λόγο πολωτικό μεν απέναντι στην αντιπολίτευση, αλλά ταυτόχρονα φέρει σαφές αριστερό πρόσημο. Ο λόγος είναι να ικανοποιηθούν τόσο τα χαμηλόβαθμα κομματικά στελέχη που εκφράζουν συχνά τη δυσαρέσκειά τους για χειρισμούς και αποφάσεις της κυβέρνησης όσο και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Αριστεράς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: