Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΌΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ

Την Άνοιξη του 1994 η Ελλάδα αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την οργανωμένη κερδοσκοπική επίθεση εναντίον της Δραχμής, σε μια εποχή που οι κερδοσκόποι με επικεφαλής τον Τζορτζ Σορος χτυπούσαν από την Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα.
Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη που κάνει μέσω άρθρου του ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος όπως αναφέρει: Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιστάθηκε τότε οργανωμένα και με θαυμαστή νηφαλιότητα στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια των ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων με προεξάρχοντα τον κ. Σόρος, με τους «γύπες» των αγορών να χάνουν 10άδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Αντίθετα, την ίδια εποχή περίπου, ο κ. Σόρος και οι διεθνείς κερδοσκόποι στην Αγγλία νίκησαν γονατίζοντας την Βρεττανική Οικονομία, κέρδισαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια με τη βίαιη υποτίμηση της Λίρας, και ταπείνωσαν την ισχύ και το διεθνές κύρος μιας μεγάλης χώρας.
Έτσι, αναφέρει ο πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, προκύπτουν αβίαστα τρία αμείλικτα ερωτήματα:
(α.)   Έχει αναλογιστεί κανείς εάν δεν υπήρχε η σθεναρή στάση και η νικηφόρα αντίσταση του Ανδρέα Παπανδρέου,
και του ΠΑΣΟΚ ποιο θα ήταν το τεράστιο οικονομικό κόστος για την Ελλάδα;
(β.)  Έχουν αναρωτηθεί ποτέ όλοι αυτοί, που λοιδωρούν και μηδενίζουν τη θετική συμβολή στην οικονομία του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ (…στιγματίζοντας την Κυβερνητική Θητεία τους με τις ρετσέτες για «χαμένη 10ετία» και για «20ετία διάλυσης και καταστροφής» …), που θα είχαν εκτιναχτεί τα ελλείμματα και το Δημόσιο Χρέος, ποιο θα ήταν το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας, ποια θα ήταν η τύχη της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη;
(γ.)   Εάν τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε γονατίσει και ηττηθεί θα μπορούσε ποτέ να κατοχυρωθεί η ισχύς και το κεκτημένο της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας στις δομές και τους θεσμούς της Ευρωζώνης και της Ενωμένης Ευρώπης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: