Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

  33ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) στη Νάξο

Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε στη Νάξο 11-13 Ιουνίου το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), με θέμα: «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» στο οποίο συμμετείχε και η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας.

Τα συνέδρια της ΟΚΛΕ επί 33 χρόνια διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές Κινηματογραφικές Λέσχες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σχετικά με το θέμα του συνεδρίου μιλούν θεωρητικοί του κινηματογράφου αλλά και δημιουργοί. Στο 33ο συνέδριο εισηγητές ήταν ο Λευτέρης Χαρίτος (που έχουμε φιλοξενήσει στην Ιτέα),

σκηνοθέτης της ταινίας «Dolphin man» και της σειράς «Άγριες μέλισσες», ο  Γιωργος Φρέντζος, διευθυντής φωτογραφίας, ο θεωρητικός κιν/φου και συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος,  η ιστορικός και Προϊσταμένη Film Office Κ. Μακεδονίας Λ. Μυλωνάκη, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΕΚΟΜΕ Στ. Κυμιωνής.

Στα πλαίσια του συνεδρίου η ΟΚΛΕ τίμησε τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, ενώ μέσω διαδικτυακής συνάντησης τιμήθηκε επίσης ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης (ο οποίος επίσης έχει φιλοξενηθεί στην Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας), παρουσία του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης Δ. Θεοδωρόπουλου.  

Έτσι, η ΟΚΛΕ καταφέρνει κάθε χρονιά να δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα θεματική εκδήλωση γύρω από τον Κινηματογράφο, αλλά και να αναδεικνύει μια Κινηματογραφική Λέσχη κάθε φορά, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αποκέντρωση και την τουριστική τόνωση της πόλης που φιλοξενεί το συνέδριο, δίνοντας παράλληλα στα μέλη της απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα την ευκαιρία να συναντώνται, να μοιράζονται τις εμπειρίες απ’ τις δραστηριότητές τους και βέβαια να γνωρίζουν την ιστορία, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές του τόπου της διοργανώτριας Λέσχης.

Εκπρόσωποι των Κινηματογραφικών Λεσχών από όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο και από την Κω μέχρι την Πρέβεζα, και φυσικά από την Ιτέα, συμμετείχαμε ενεργά στις διαδικασίες του συνεδρίου. Ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία, μετά μάλιστα από τον δύσκολο χειμώνα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μοιραστούμε εμπειρίες και να προγραμματίσουμε δραστηριότητες για το καλοκαίρι που θα φέρουν κοντά τους δημιουργούς με τους φίλους του πολιτισμού. Και όλα αυτά με φόντο το υπέροχο κυκλαδίτικο τοπίο και απολαμβάνοντας την άψογη και ζεστή φιλοξενία της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: