Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΠΕΡΙ «ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ»

Θυμάμαι, όταν ακόμα ήμουν φοιτητής, να διαβάζω δοκίμια πολιτικής επιστήμης μέσα από τα οποία αναλύετο ότι ένα από τα κυρίαρχα συστατικά της σύγχρονης δημοκρατίας είναι η ευαισθησία που επιδεικνύει προς τις μειοψηφίες. Πάντοτε δε, αυτό συνοδευόταν με την απαραίτητη προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει η τυραννία της πλειοψηφίας. Το πρόβλημα που σιγά σιγά όμως διαπιστώνεται στις δημοκρατίες της Δύσης είναι ότι αντί να υφίσταται τυραννία της πλειοψηφίας αντ’αυτού να έχουμε τυραννία των μειοψηφιών.

Οι δικαιωματιστές τις τελευταίες εβδομάδες έκαναν επίδειξη ισχύος. Μία με το συνέδριο γονιμότητας όπου καταργήθηκε εξαιτίας της δράσης τους. Και μία με την υπόθεση των Γλυκών Νερών όπου εισήχθη στην δημόσια συζήτηση ο νεολογισμός «γυναικοκτονία». Όχι ανθρωποκτονία. Όχι συζυγοκτονία. «Γυναικοκτονία». Ο έλεγχος της γλώσσας, η δύναμη να ονοματίζεις εσύ τα πράγματα είναι η πηγή της πραγματικής ισχύος. Όποιος ελέγχει τον δημόσιο λόγο ελέγχει και τις κοινωνικές αντιλήψεις. Πολιτικές ελίτ, celebrities, τηλεπερσόνες, ΜΚΟ, οικονομικές ελίτ και οργανωμένα τρολ του διαδικτύου αν δεν βρίσκονται σε συντονισμένη δράση έχουν πλέον εξ αντανακλάσεως την δυνατότητα να ευθυγραμμίζονται αυτόματα ούτως ώστε να περνούν την ατζέντα τους. Φυσικά η Δεξιά όχι απλά έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, δεν μπορεί ούτε να υπερασπιστεί την Λατινοπούλου.

Εν προκειμένω, η εισαγωγή του νεολογισμού «γυναικοκτονία» δεν ήταν τυχαία. Οι τραγωδίες και τα αποτρόπαια εγκλήματα για αυτούς που ασκούν κοινωνική μηχανική είναι ευκαιρίες. Είδατε κανέναν αποτροπιασμό για τον φρικτό βιασμό της εγκύου από τους Πακιστανούς; Είδατε καμία κραυγή αγωνίας που σε μία δήθεν Δυτική χώρα μουσουλμάνοι προέβησαν σε «Taharrush Gamea», ήτοι σε συντονισμένη σεξουαλική επίθεση εναντίον «άπιστης» που τελευταία στιγμή γλύτωσε τον βιασμό; Όχι. Αυτά τα εγκλήματα δεν τελέστηκαν από άνδρες; Αντιθέτως όμως παρατηρήσατε υπομονετικά οργανωμένα τρολ με το που ανακοινώθηκε η ομολογία του δράστη σε πυρ ομαδόν να μιλούν περί «γυναικοκτονίας». Το έγκλημα το διετέλεσε ένας λευκός ετεροφυλόφιλος άνδρας. Η στόχευση πίσω από αυτόν τον όρο λοιπόν έγκειται στο να εξισωθεί οιαδήποτε ανδρική συμπεριφορά ως «πατριαρχική». Και εφόσον η πατριαρχία οδηγεί σε «τοξικά αρρενωπές» πράξεις έκαστος άνδρας θα πρέπει να προσέχει ακόμα και το «και». Αλλιώς θα είναι εν δυνάμει «γυναικοκτόνος». Δεν έχει σημασία εάν τέτοιου είδους δολοφονίες αποτελούν σπάνιες εξαιρέσεις. Τέτοιες «ευκαιρίες» δεν χάνονται. Το αφήγημα έπρεπε να εξυπηρετηθεί παντί τρόπω. Το ανδρικό φύλο είναι η πηγή όλων των δεινών. Η Ελληνική οικογένεια και η επαρχία είναι δομικά αναχρονιστικά συστήματα που κρατούν επίτηδες την γυναίκα υποζύγιο. Το αστείο είναι ότι και το σποτ που έκοψαν για την υπογονιμότητα στηλίτευε τις φωνές εκείνες που καταπιέζουν την γυναίκα προκειμένου να κάνει παιδί. Απλά ιεραρχήθηκε ως σημαντικότερο να διακοπεί η συζήτηση για το δημογραφικό αφού όπως είπε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μία από τις λύσεις αντιμετώπισης βρίσκεται στην ενσωμάτωση των μεταναστών.

Παρεμπιπτόντως, επανερχόμενοι στο ζήτημα περί «γυναικοκτονίας» έρευνες έχουν δείξει ότι το 32% των δολοφονημένων σε ενδοοικογενειακά εγκλήματα είναι άνδρες από τις γυναίκες τους (https://www.nytimes.com/.../domestic-violence-victims.html). Πρόκειται περί ενός σημαντικού ποσοστού. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Να εισάγουμε και τον όρο «ανδροκτονία»; Το έγκλημα δεν έχει φύλο. Το έγκλημα είναι έγκλημα. Για αυτό και υφίσταται ο όρος «ανθρωποκτονία» διότι δεν προβαίνει σε διακρίσεις εν αναλογία του φύλου. Αντίθετη άποψη βέβαια είχε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων η οποία χρησιμοποίησε τον όρο «γυναικοκτονία». Μάλιστα αυτήν την αναντιστοιχία μεταξύ στελεχών της ΝΔ και Γραμματείας την εντόπισε ακόμα και η Έλενα Ακρίτα που περιέπαιξε (δικαίως) το κυβερνών κόμμα για τις εσωτερικές του αντιφάσεις. Φαίνεται ότι η ΝΔ μετά την δημιουργική ασάφεια που επέδειξε στο Σκοπιανό ήρθε να χρησιμοποιήσει την ίδια συνταγή και σε ένα άλλο κοινωνικό ζήτημα. Όταν τρέμεις μήπως και παρεξηγηθούν τα στελέχη που έχεις μαζέψει από το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ αυτά είναι τα αποτελέσματα. Η ανικανότητα αντίδρασης πάντως σε πολλές χώρες της Δύσεως, πολλώ δε μάλλον της Ελλάδας, σε ζητήματα που διαμορφώνουν την κοινωνική δομή του μέλλοντος δεν θα έχει αίσια αποτελέσματα. Στις ΗΠΑ οι γονείς σε πολλά σχολεία στην χώρα σχεδόν έχουν εξεγερθεί εναντίον των δασκάλων που διδάσκουν στα παιδιά τους ότι εάν είσαι λευκός τότε εξορισμού είσαι και ρατσιστής. Ο τελικός στόχος της Αριστεράς είναι ο Δυτικός Πολιτισμός. Στοχεύει στο να φέρει σε αντιπαράθεση τους λευκούς με τους μαύρους, τους γηγενείς με τους μετανάστες, τις γυναίκες με τους άνδρες, τους ετεροφυλόφιλους με τους ομοφυλόφιλους κοκ. Μοιραία αυτό θα δημιουργήσει δύο στρατόπεδα. Και όταν δημιουργούνται δύο στρατόπεδα στην ιστορία τότε ακολουθεί εμφύλιος. Βοήθειά μας.


Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: