Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ -ΚΑΠΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ «GOLDEN BOYS» ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ “ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΩΝ”

Μπορεί να πιάνεται η καρδιά μας από τις ζοφερές ειδήσεις που διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες, με την λειτουργία ενός κυβερνητικού μηχανισμού που μας οδηγεί στην “περίεργη” σκέψη ότι δεν μπορεί να οφείλονται μόνο στην ανικανότητα κάποιων “αρμοδίων” τα αποτελέσματα των βιβλικών καταστροφών που προκαλεί η πύρινη λαίλαπα, αλλά υπάρχουν και “ευχάριστες” ειδήσεις. Ευχάριστες όχι για μας όμως αλλά για τα «golden boys» της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν γ’ αυτά υπάρχουν λεφτόδεντρα που καρποφορούν, ποτιζόμενα από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, για να απολαμβάνουν τους καρπούς τους, τα “δικά τους παιδιά”.

Οπως διαβάζουμε σήμερα σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” ένα ατελείωτο πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος φαίνεται πως έχει διοργανώσει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά με τους κομματικά διορισμένους ειδικούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και στο πεδίο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων κρύβονται αυξήσεις αποδοχών στους γενικούς γραμματείς που φτάνουν έως και έναν βασικό μισθό τον μήνα!

Συγκεκριμένα,

το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις που φτάνουν έως και το 11% ή έως και τα 575 ευρώ τον μήνα για τους προσφάτως διορισμένους γραμματείς της νέας κυβέρνησης. Φαίνεται πως η δουλειά του γενικού γραμματέα είναι η πλέον… προσοδοφόρα στο Δημόσιο, αφού κάθε μήνα λαμβάνουν το ποσό των 4.631 ευρώ. Ομως, από τις αρχές του 2024 ο μισθός ανεβαίνει στα 5.156 ευρώ τον μήνα, δηλαδή παίρνει αύξηση έως και έναν… βασικό μισθό κάθε μήνα! Αντίστοιχα, οι συνολικές αμοιβές των περισσότερων ειδικών γραμματέων θα ανέλθουν στα 4.386 ευρώ τον μήνα, από 3.950 ευρώ που είναι σήμερα.

Ε, δεν μπορεί να είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι. Κάποιοι ας βολευτούν με τα επιδόματα -καπαμά …

Δεν υπάρχουν σχόλια: