Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

H ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “ΕΚΟΨΕ ΚΑΠΙΣΤΡΙ”

Του Γ. Γ.

Στο χωριό μου -φαντάζομαι θα υπάρχει κι αλλού- έχουμε μια έκφραση που την αποδίδουμε σε αυτούς/ες που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα και ειδικά σ’ αυτούς/ες που έχοντας Ναπολεόνια συμπλέγματα, αλλά κάνουν τα πάντα για να το επιδεικνύουν. “Εκοψε καπίστρι λέμε”. Και τώρα αναφέρομαι στην περίπτωση της επικεφαλής της Πλεύσης, της βουλεύτριας που σύμφωνα με την εκτίμησή της “αξίζει όσο 100 βουλευτές”, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτό που διαβάζω τώρα στο “Πρώτο Θέμα”, δεν είναι ένα γεγονός -αν αληθεύει φυσικά- που θα άξιζε απλώς να σχολιαστεί από μια λαϊκίστικη – κουτσομπολίστικη φυλλάδα. Εκφράζει μια νοοτροπία, μια αντίληψη που ξεπερνάει τα όρια του ναρκισσισμού και μάλλον απαιτούνται ειδικοί επιστήμονες για να τη χαρακτηρίσουν.

Σύμφωνα, λοιπόν με το δημοσίευμα που ανέφερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν πρόκειται να λάβει μέρος σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, προσέρχεται στο κοινοβούλιο συνοδευόμενη από “Τιμ καλλωπισμού”, όπως αναφέρει το σχετικό σχόλιο! “Μαζί της έχει καλλωπιστική ομάδα που φροντίζει την περιποίηση της”, αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι “τις δύσκολες μέρες, όταν υπάρχει ξενύχτι στη Βουλή, η «δουλειά» ξεκινάει από πολύ νωρίς το πρωί”.

Θα ήθελα να γράψω πάρα πολλά γι’ αυτή την περίπτωση αλλά δεν ρισκάρω την πιθανότητα να καταλήξει σεξιστικό το σχόλιο.

Παρακολουθώ δεκαετίες την πολιτική επικαιρότητα. Ανάλογη είδηση πρώτη φορά συναντώ.

Ρε σεις, μπορείτε να υποθέσετε τι θα γινόταν αν,

κυκλοφορούσε η είδηση ότι πριν αγορεύσει από το βήμα της βουλής η Αλέκα Παπαρήγα είχε δεχθεί περιποίηση από “τιμ καλλωπισμού”; Και μόνο που το σκέπτομαι ….

http://vathikokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: