Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΤΑΝ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ “ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”;

Επειδή όλα έχουν την εξήγησή τους δώστε βάση στο παρακάτω σχολιάκι που αναφέρει τον λόγο για τον οποίο όλες οι ενημερωτικές ιστοσελίδες παρουσίαζαν σαν ατύχημα το έγκλημα της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη από κάποια μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού πλοίου “Blue Horizon”.

Η αιτία είναι για τις πανομοιότυπες παραπάνω ειδήσεις το γεγονός ότι όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι συνδρομητές στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ το οποίο αποτελεί την βασική πηγή των ειδήσεων που αναπαράγουν, χωρίς ποτέ να μπαίνουν στην διαδικασία να διασταυρώνουν την βασιμότητα των όσων τους σερβίρονται.

Οπότε κοιτάξτε την πληροφόρηση που είχαν οι αρχισυντάκτες των ΜΜΕ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ την οποία έσπευσαν να αναμεταδώσουν.

Και από δω και πέρα ξεκινάνε τα “ωραία” Οταν κυκλοφόρησαν τα βίντεο που έδειχναν ολοκάθαρα την σκηνή της δολοφονίας, και όλα τα ΜΜΕ είχαν εκτεθεί επικράτησε ένας αναβρασμός. Οπως λένε οι δικές μας πληροφορίες, -που πιστεύουμε ότι είναι απολύτως αξιόπιστες, αφού είναι αρχή μας να μην αναπαράγουμε φήμες-, δεξιός δημοσιογράφος -εκδότης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο – Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη, με τον οποίο πέρα από ομοϊδεάτες έχουν και προσωπική φιλία και του ζήτησε εξηγήσεις. Αυτός του απάντησε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είχε μεταφερθεί από τον “αρμόδιο του υπουργείου Ναυτιλίας”. Οπότε το θέμα γι΄ αυτούς θεωρήθηκε λήξαν.

Ομως εδώ προκύπτει ένα μεγάλο ζήτημα. Μπορεί ο κ. Περδικάρης να είναι ένας πορωμένος νεοδημοκράτης και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Δημοκρατία” να εργάζεται παράλληλα -αν και δεν επιτρέπεται, γιατί η θέση του στο ΑΠΕ είναι αποκλειστικής απασχόλησης- στη νεοδημοκρατική έντυπη κυβερνητική ντουντούκα «manifesto» και να υπογράφει τα κείμενα του με το ψευδώνυμο «Μάρκος Παλαιολόγος», όμως το ΑΠΕ δεν είναι ιδιωτικό μαγαζί. Είναι το εθνικό πρακτορείο της Ελλάδας και μάλιστα με νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά τις εκλογές υπάγεται απευθείας και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Οταν, λοιπόν, το εθνικό πρακτορείο της Ελλάδας διασπείρει τέτοια ψέματα -και στην περίπτωση που δεν υπήρχαν βίντεο θα είχαν εμφανιστεί σαν πραγματικά γεγονότα- τί απαίτηση να έχουμε από τους απλούς “λειτουργούς της ενημέρωσης”;

Υ.Γ: Προφανώς δεν υπάρξει κάποιος να απολογηθεί γι’ αυτή την καραμπινάτη Γκεμπελική προβοκάτσια που επιχειρήθηκε να στηθεί.

vathikokkino.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο,ηθικο κ χρησιμο θα ηταν να αναφέρεται το μεσο ενημερωσης σπ το οποιο αντλείτε το εκαστοτε δημοσιευομενο άρθρο.

vima iteas είπε...

Λίγο πιο κάτω και θα το δείτε