Του Γ. Γ.
«Είναι φανερό πως δε μπορούμε να μιλάμε για “καθαρή δημοκρατία” όσο υπάρχουν διαφορετικές τάξεις, εκτός πια αν κοροϊδεύουμε την κοινή λογική και την ιστορία. Μονάχα για ταξική δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε. Ας πούμε σε παρένθεση πως “καθαρή δημοκρατία”» δεν είναι μόνο μια φράση αμαθούς που δεν καταλαβαίνει τίποτα από ταξική πάλη, ούτε από τη φύση του κράτους, αλλά και μια φράση τρεις φορές κούφια, γιατί στην κομμουνιστική κοινωνία η δημοκρατία, αφού εκφυλιστεί και γίνει συνήθεια, θα σβήσει χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ «καθαρή δημοκρατία»
Βλαντίμιρ Λένιν: “Προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι”.
Απ’ τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι έχουμε μια αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι το σημερινό δημοσίευμα της Δήμητρας Κρουστάλλη -μια απ’ τις ποιο έντιμες φωνές που υπάρχουν στο συγκρότημά του ΜΟΛ- και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του “Βήματος”. Εχει τίτλο “Γιατί η κυβέρνηση «τρέχει» να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ”, και μας αναφέρει άλλη μια μεθόδευση για να μπει οριστική ταφόπλακα σε άλλο ένα καραμπινάτο σκάνδαλο. Αυτό των ηλεκτρονικών υποκλοπών. Θύμα αυτής της μεθόδευσης και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος.
Αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο, “υπηρέτη του αστικού συστήματος”, που για δεκαετίες θήτευσε στο συμβούλιο της Επικρατείας,
και έφτασε μέχρι το να γίνει αντιπρόεδρος του, και ως εκ τούτου δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις φέρουν και την υπογραφή του. Βρέθηκε σ’ αυτή την θέση με την σύμφωνη γνώμη Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα γιατί ο Χρ. Ράμμος έχει γίνει κόκκινο πανί για την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ξέρουμε. Μπορεί να υποθέσουμε ότι επιδιώκει την υστεροφημία του, λίγο πριν τον τερματισμό του εργασιακού του βίου. Ισως πάλι να τα έχει πάρει στο κρανίο με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Ντογιάκου και της καμαρίλας του Μεγάρου Μαξίμου να πέσει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών με ολοκάθαρη υποτίμηση στη επιτροπή που προΐσταται και στο πρόσωπό του.Σε κάθε περίπτωση, το παρακάτω δημοσίευμα της Δήμητρας Κρουστάλλη είναι αποκαλυπτικό:
Γιατί η κυβέρνηση «τρέχει» να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ Το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ και ο υπό παραίτηση Χρήστος Ράμμος.
Με διαδικασία fast track επιχειρεί η κυβέρνηση να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ ώστε να μην επιβληθεί στην ΕΥΠ πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για απόκρυψη στοιχείων στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων.
Από την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιείτο σήμερα, αλλά λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε για μεθαύριο, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα τρία μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει και των αναπληρωματικών τους. Το θέμα αυτό, όπως και για άλλες ανεξάρτητες αρχές ήταν σε εκκρεμότητα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και αφέθηκε να τακτοποιηθεί σε μετεκλογικό χρόνο εξαιτίας και των διαφωνιών της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα έχει οριστεί για αύριο συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση της ΑΔΑΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά, αλλά εικάζεται ότι, για να υπάρχει τέτοια σπουδή, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 3/5.
Να σημειωθεί ότι η ΕΥΠ όχι μόνο αρνήθηκε από την αρχή κάθε συνεργασία με την ανεξάρτητη Αρχή αλλά κατέστρεψε και αρχεία. Από τα τρία μέλη της τακτικής σύνθεσης της ΑΔΑΕ των οποίων έχει λήξει η θητεία θα αντικατασταθούν τα δύο. Ο τρίτος, ο οποίος θεωρείται ότι ενστερνίζεται τις κυβερνητικές απόψεις για το θέμα των παρακολουθήσεων και βρίσκονταν εδώ και μήνες σε συγκρουσιακή σχέση με τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Ράμμο, θα αναβαθμιστεί σε αντιπρόεδρο.
Η αναβάθμιση είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνει ένα μέλος σε ανεξάρτητη Αρχή εφόσον έχει συμπληρώσει την εξαετή θητεία του. Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Ράμμος, ο οποίος συγκρούστηκε έντονα με την κυβέρνηση επιμένοντας ότι είναι καθήκον της Αρχής να διεξάγει τους ελέγχους, θα αδυνατεί να επιτελέσει το έργο που του ανατέθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες τελεί υπό παραίτηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου