Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θα πρόκειται απ’ τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις αν επιβεβαιωθούν τα νέα exit polls για τις Γαλλικές εκλογές τα οποία δείχνουν ανατροπή σκηνικού. Δείχνουν το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν να καταρρέει με το Λαϊκό Μέτωπο, να είναι ο ουσιαστικός νικητής των εκλογών ενώ στη δεύτερη θέση είναι το Μαζί του Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα κερδίσει από 172 και 192 έδρες, το Ensemble από 150 έως 170 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση, στην τρίτη θέση, από 132 έως 152 έδρες

Προφανώς θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν στις πρώτες του δηλώσεις αποκλείει οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας με τον νεοφιλελεύθερο Μακρόν. Τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση» συμπληρώνοντας ότι «αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε διαπραγματεύσεις με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου. Εδώ και 7 χρόνια αγωνιστήκαμε ενάντια στην κυβέρνησή του».

Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) σε δηλώσεις του στο Παρίσι, χαιρέτισε την εκλογική κινητοποίηση για «την επίτευξη ενός αποτελέσματος που λέγεται ότι ήταν αδύνατο», δηλαδή μια νίκη της Αριστεράς υπογραμμίζοντας ότι «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει». Σύμφωνα με τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «δεν θα εφαρμόσει τίποτα άλλο εκτός από το πρόγραμμά του, αλλά ολόκληρο το πρόγραμμά του».

«Η Γαλλία πέφτει στα χέρια της άκρας αριστεράς», τόνισε ο Ζορντάν Μπαρντελά του Εθνικού Συναγερμού στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll.

Είναι απολαυστικό τo “κλάμα” που ρίχνουν τα δεξιά ακάουντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

για την συντριβή της Λεπέν.

http://vathikokkino.gr/archives/155267

Δεν υπάρχουν σχόλια: