Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Είναι από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις -για να μην πούμε ότι είναι η μοναδική- που τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες εντελώς διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού, προσεγγίζουν πρωτοσέλιδα το ίδιο θέμα με κοινή συνισταμένη (προφανώς με το οπτικό πρίσμα της κάθε μιας). Και προφανώς αναφερόμαστε στο Πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. (Τον πιο δηλητηριώδη για την κυβέρνηση τίτλο τον έχει η “Δημοκρατία” που κάνει λόγο για μεγάλο κουκούλωμα με μεθοδεύσεις που δεν υπάρχουν ούτε σε δικτατορικά καθεστώτα.

Ποιο “μειλίχια” η “Καθημερινή” του Παπαχελά αφήνει τις μπηχτές της με “κόσμια” φρασεολογία γράφοντας στο κύριο άρθρο της:

Αναπάντητα ερωτήματα.

Ακόμη κι αν δεχθεί κανείς την άποψη ότι η υπόθεση της χρήσης παράνομου λογισμικού παραβίασης των επικοινωνιών αφορά μόνο ιδιώτες, η Δικαιοσύνη θα όφειλε να ερευνήσει περαιτέρω ποιοι ιδιώτες και για ποιους σκοπούς παρακολουθούσαν υπουργούς, ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και επίδοξους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τις απαντήσεις σε αυτά τα επιτακτικά ερωτήματα οι Ελληνες πολίτες εξακολουθούν να τις περιμένουν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Σε σχόλιο του ο σημερινός “Ριζοσπάστης” εντοπίζει μια πιο αθέατη πλευρά της υπόθεσης:

Σάπια

Η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει ότι «η δικαιοσύνη μίλησε».

Ο Κασσελάκης έσπευσε να πει ότι «κλονίστηκε η εμπιστοσύνη» του στη δικαιοσύνη.

Ο Ανδρουλάκης ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ολοι μαζί όμως «ξέχασαν» – με αφορμή το προκλητικό πόρισμα συγκάλυψης των υποκλοπών από τον Αρειο Πάγο – ορισμένα κρίσιμα στοιχεία της «ευρωπαϊκής κανονικότητας», όπως τα παρακάτω:

Η διακίνηση κατασκοπευτικών λογισμικών είναι νόμιμη με τη βούλα της ΕΕ, ενώ γύρω από αυτά υπάρχει μια ολόκληρη αγορά. 14 χώρες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους (Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία κ.ά.) χρησιμοποίησαν παράνομα λογισμικά, μεταξύ αυτών και του περιβόητου Pegasus «για να στοχοποιηθούν άτομα – όπως πολιτικοί αντίπαλοι, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόροι και δημοσιογράφοι – που δεν έχουν καμία σχέση με σοβαρά εγκλήματα και δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια», όπως αναφέρουν οι δικές τους εκθέσεις.

Με τη σφραγίδα της ΕΕ βρίσκονται σε ισχύ δεκάδες νόμοι και οδηγίες «νόμιμου» και μαζικού φακελώματος και χαφιεδισμού, με το πρόσχημα της «εθνικής ασφάλειας» του κεφαλαίου και της «ριζοσπαστικοποίησης», με τις σχετικές διατάξεις – λάστιχο να στοχοποιούν ευθέως την εργατική – λαϊκή πάλη.

Αυτό το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» που νομοθέτησαν και ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, περιφρουρούν τόσο οι διάφορες δήθεν ανεξάρτητες Αρχές, όσο και η δήθεν «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, για την οποία σκόπιμα αποκρύπτεται μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία της εκλέγεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: