Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΔΕΞΙΟΣ = ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ

Γράφει ο mitsos175

Βαξεβάνης για αλητήριο Αυγενάκη που χαστούκισε υπάλληλο:
«Σκεφτείτε τι θα έγραφε αν δεν υπήρχε το βίντεο. Θα ζήταγε (και πολύ φοβάμαι ότι θα κατάφερνε) να διωχθεί ο υπάλληλος που έκανε τη δουλειά του».

Ο υπουργός βίας και τραμπουκισμού είπε πως ήταν «λεκτική αντιπαράθεση»! Πως δεν το σκέφτηκε αυτό ο Λύτρας; «Είχα μια λεκτική αντιπαράθεση με τη γυναίκα μου κι αυτή πήγε μετά κι έπεσε από τις σκάλες»!

«Την περασμένη Παρασκευή, 10:00 το πρωί στην πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, ο βουλευτής #Αυγενάκης μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του!
Έξαλλος ο #Αυγενάκης όχι μόνο χαστούκισε τον υπάλληλο, αλλά άρχισε να… επιτίθεται και στον εξοπλισμό του αεροδρομίου.
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε λεκτικά και σε αστυνομικούς, απειλώντας τους πως θα τους «μεταθέσει δυσμενώς» και επικαλούμενος την ασυλία του»!

Γιατί; «Γιατί είμαστε πρώτοι ρε! 41%! Εντάξει, 28%… Καλά 11% στο σύνολο. Αλλά πάλι πρώτοι είμαστε, ουγκ»!

«Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι είναι μαφιόζοι αυτοί που μας κυβερνούν;»

Ακριβώς! Όταν σε δέρνουν οι μαφιόζοι λες κι ευχαριστώ που δε σε σκότωσαν!

Αυτά φυσικά δε θα τολμούσαν να τα κάνουν, αν δεν είχαν εξουσία.
Φανταστείτε πχ ένας απλός πολίτης να πλακώνονταν με υπάλληλο του αεροδρομίου. Πριν το καταλάβει, θα τον είχαν βουτήξει οι μπάτσοι ως τρομοκράτη!
Αλλά «άλλο» ο υπουργός. Μπορεί να δέρνει όποιον θέλει!

Αν παρατηρήσετε το ξεσάλωμα έχει κλιμάκωση. Αυτός δεν ήταν εκείνος που παρέδωσε άδειο γραφείο, γιατί δεν μπορούσε να πάρει μαζί και τους τοίχους; Αυτός! Του έκανε τίποτα ο Μητσοτάκης; Όχι! Ούτε για τα τόσα σκάνδαλα που έχουμε γράψει.
Το επόμενο level ήταν ο ξυλοδαρμός. Σε λίγο θα κυκλοφορεί με το πουλί έξω και θα πηδάει όποιον βρίσκει!

«Καμαρώστε το ήθος των αρίστων στην κυβέρνηση_Μητσοτάκη».

Όσοι τον ψήφισαν, τον καμαρώνουν αφού τέτοιοι κάγκουρες είναι κι οι ίδιοι.

Ποιος ψηφίζει Άδωνη, Βορίδη, Μητσοτάκη; Αυτιά! Βλαμμένοι ή καθάρματα. Εντάξει και οι πλούσιοι, βιομήχανοι εφοπλιστές,

ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Παρακολουθήσαμε την συνέντευξη που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον Αντώνης Σρόιτερ και στην τηλεόραση του Alpha.

Οσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενα εκτός του σημείου όπου με λεκτικές ακροβασίες προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις αναφορές του για το μαύρο χρήμα στα κόμματα.

“Στην ανάρτησή σας εννοείται ότι ο προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε μαύρα χρήματα ναι ή όχι“,ρωτάει ο δημοσιογράφος για να πάρει την διφορούμενη απάντηση: “Απ’ ότι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αλλά θα πρέπει να μιλήσετε στον πρώην οικονομικό διευθυντή”. Δηλώνει άγνοια δηλαδή, αλλά παραπέμπει τον δημοσιογράφο στον πρώην οικονομικό υπεύθυνο του κόμματος.

“Εσας σας έχει προτείνει κανείς στον ένα χρόνο που είστε επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρετε μαύρα χρήματα για να μπορέσετε να ξελασπώσετε το κόμμα”, επανέρχεται ο Σρόιτερ.
“Η απάντηση είναι ναι” είναι η τοποθέτηση Κασσελάκη, για να αφήσει άναυδο τον δημοσιογράφο.
“Δεν το έχετε πει αυτό. Οταν γνωρίζεται ότι κάποιος προσφέρει μαύρο χρήμα και δεν το λέτε στην ουσία συνεργείτε σε ένα αδίκημα” είναι η αναμενόμενη τοποθέτηση του Σρόιτερ.

Σε εμφανή αμηχανία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει τις λέξεις για να ξεκολλήσει απ’ την δύσκολη θέση που βρέθηκε.
“Δεν μου έχει δώσει κάνεις σακούλα, αλλά από την άλλη υπάρχει αυτή η ιδέα στην Ελλάδα: βρες άλλους πόρους”, ήταν η απάντηση Κασσελάκη.

Ο δημοσιογράφος δεν είχε καμιά διάθεση να τον στριμώξει,

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

«Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ»;

Η είδηση υπάρχει σε αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες και μας δείχνει, εκτός των άλλων, ότι ο απόφοιτος του Χάρβαρντ όχι απλώς δεν διαθέτει την παραμικρά ενσυναίσθηση, αλλά συνεχίζει να προκαλεί τον ελληνικό λαό.

Οπως, λοιπόν, διαβάζουμε την ώρα που καιγόταν ξανά η Πάρνηθα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο Πάπιγκο, εκεί όπου έχει επενδύσει αγοράζοντας οικόπεδα, τα οποία δεν έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό. Μάλιστα, για την πρωθυπουργική βόλτα επιστρατεύτηκε, ως συνήθως, το κυβερνητικό αεροσκάφος έτσι ώστε τα έξοδα της μετάβασης να μη χρεωθούν στο πρωθυπουργικό ζεύγος, αλλά στο συνηθισμένο υποζύγιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό.

Να ισχύει λέτε και στην περίπτωσή μας η φράση «Ο λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν», που αποδίδεται στον Αριστοτέλη, τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο και Πολιτικό;

vathikokkino

ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ … ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ;

Είναι απίστευτες οι σουρεαλιστικές σκηνές που μας μεταφέρουν τα βιντεάκια και οι φωτογραφίες από περιοχή της Ζακύνθου. Δύσκολα θα μπορούσε ένας δημοσιολόγος να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί και μας μεταφέρει το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μάλλον κάποιος ειδικός επιστήμονας θα μπορούσε να προσεγγίσει αυτές τις καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι αδιανόητες.

Πως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, που βλέπουν την πύρινη λαίλαπα να είναι εκτός ελέγχου, και σε μικρή απόσταση απ’ αυτούς και όμως σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό, συνεχίζουν τους χορούς, τα τραγούδια και το φαγοπότι.

Τι έχει συμβεί ρε γμτ; Χώρα και κοινωνία καταντήσαμε … για τα πανηγύρια;

Τελικά σ’ αυτή την χώρα πια τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Πριν μερικές μέρες εκατοντάδες οδηγοί άφησαν αβοήθητη μια 17χρονη στην Λεωφόρο Αθηνών, να ψυχορραγεί στο οδόστρωμα. Τώρα παρακολουθούμε πολίτες να διασκεδάζουν με φόντο μια καταστροφική πυρκαγιά.

“Ωρέ που πάμε ρε, που πάμε;” που θα ‘λεγε και ο Βασίλης Αυλωνίτης.

ΑΠΟ ΤΩΡΑ! ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Σε εφιάλτη μετατρέπεται από τώρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως φάνηκε καθαρά και στη θυελλώδη μετεκλογική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ της οποίας σχεδόν το ένα πέμπτο δηλώνει αντίθετο σε κάθε σκέψη επανεκλογής της Κατ. Σακελλαροπούλου.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί γύρω στους 30 γαλάζιους βουλευτές που διαμηνύουν ότι δεν την θέλουν για δεύτερη θητεία στο προεδρικό μέγαρο ενώ περίπου οι μισοί εξ’ αυτών παίρνουν ήδη θέση υπέρ του Κώστα Καραμανλή και ορισμένοι το δηλώνουν και δημοσίως.


Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η βουτιά της ΝΔ κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες έχει προκαλέσει τεράστιες παρενέργειες εντός του κυβερνώντος κόμματος και για το ζήτημα αυτό, βγάζοντας στην επιφάνεια όλη την υποβόσκουσα δυσφορία για την νυν Πρόεδρο και ενισχύοντας εντυπωσιακά τις τάσεις υπέρ της επιλογής μιας προσωπικότητας που να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και κυρίως να έχει την αποδοχή της.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί επί του παρόντος να παγώσει τη σχετική συζήτηση υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι της ώρας» αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εάν μέχρι πρότινος τον απασχολούσε κατά τρόπο σχετικά χαλαρό, τις τελευταίες είκοσι ημέρες κυριολεκτικά έχει αρχίσει να τον καίει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρωθυπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα, με την άνεση και την αλαζονεία του 41% που πίστευε ότι θα επικαιροποιηθεί στις ευρωεκλογές έστω και με χαμηλωμένο τον πήχη, δεν θεωρούσε σοβαρό αγκάθι αυτό το θέμα. Από ορισμένες πλευρές φέρεται μάλιστα να είχε διαβεβαιώσει την κ. Σακελλαροπούλου ότι θα παραμείνει άλλη μια πενταετία στην Ηρώδου Αττικού ενώ σε μια από τις προεκλογικές συνεντεύξεις του, στη βολική ερώτηση που είχε δεχθεί επί του θέματος, απάντησε ότι έχει «μια πολύ καλή σχέση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και ότι «επιτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά της», συμπληρώνοντας ότι «από αυτό μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας» για το εάν θα έχει και μια δεύτερη θητεία…

Στις 9 Ιουνίου ήρθαν ωστόσο τα πάνω κάτω. Και μία από τις αιτίες που προκάλεσαν την εκλογική κατραπακιά της ΝΔ ήταν το πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου σε συνδυασμό βεβαίως με τη στάση της σε μείζονα θέματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και γενικότερα η λεγόμενη woke ατζέντα με την οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη και η κυβερνητική πολιτική.

Όσο κι αν λέει ότι «δεν είναι της ώρας»,

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ...

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία ζει σε συνθήκες παρατεταμένης τραγωδίας, στην αντιπολίτευση -και δη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως τα μεγαλύτερα κόμματά της- η κωμωδία, που παίζεται σε δυο διπλανές αίθουσες, δεν έχει τελειωμό. Αλλά χωρίς να βγάζει ούτε γέλιο πια. Δεν κόβει καν εισιτήρια…
Οι πρωταγωνιστές, προηγούμενοι και τωρινοί, δεν έχουν απλώς χάσει εντελώς το τέμπο, ούτε μόνο στέλνουν ολοταχώς σε πλήρη χρεοκοπία την όλη παράσταση, αλλά επιτρέπουν και στον απέναντι θιασάρχη να συνεχίζει να πουλάει ως μονοπώλιο τις δικές του παλιατζούρες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι όλοι αυτοί οι τύποι που παριστάνουν τους πολιτικούς σοφούς στην Κουμουνδούρου, την Χαριλάου Τρικούπη και τα πέριξ ανακύκλωναν τα ίδια και τα ίδια μέσα και σε αυτό το Σαββατοκύριακο που στην Γαλλία ανατρέπονταν όλα τα στερεότυπα…

Αν εκτός των άλλων δείχνει κάτι ως προς τα καθ’ ημάς η άνετη επικράτηση της Μαρίν Λεπέν, αυτό είναι ότι από μόνες τους οι συγκολλήσεις και οι εκλογίστικες συμπράξεις, όπως έγινε εκεί με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, του Κέντρου και της Αριστεράς, δεν αποτελούν λύση. Και ως προς τον τελικό συσχετισμό των εδρών στην γαλλική συνέλευση, οι εγχώριοι τυχόν αισιόδοξοι μην ξεχνούν ότι εδώ δεν έχουμε δεύτερο γύρο…

Έχουν κουραστεί οι πολίτες να ακούν (όσοι εξακολουθούν να το κάνουν), παλιές, νέες και επίδοξες ηγεσίες να επιδίδονται σε έναν στείρο κυβερνητισμό -που έρχεται ως αντίγραφο από τις παλαιότερες δεκαετίες- χωρίς όμως περιεχόμενο κυβερνησιμότητας.

Η πολιτική μυωπικότητα είναι παράλληλα αυτό που χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση,