Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΛΙΝ ΔΙΑΤΑΓΗ 227 - ΌΤΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΣΑΝ - BINTEO

Σαν σήμερα το 1943 ο Ιωσήφ Στάλιν εκδίδει μια διαταγή θανάτου για όσους στρατιώτες και αξιωματικούς του Κόκκινου Στρατού οπισθοχωρούσαν ή ακόμη χειρότερα εγκατέλειπαν το πεδίο της μάχης. Είναι η περιβόητη διαταγή 227. Πολύ απλά αποσπάσματα εκτελούσαν όσους σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονταν να κάνουν πίσω όχι από δειλία αλλά ακόμη και από κοινή λογική. Ο παραλογισμός του πολέμου δεν επιτρέπει λογική.

Πολλοί ίσως θα πουν ότι με τέτοιες μεθόδους ο Κόκκινος Στρατός διέλυσε τον πιο σύγχρονο στρατό της εποχής ,τον κυνήγησε και τον συνέτριψε μέσα στο Βερολίνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαταγή 227 δεν ήταν μια απάνθρωπη διαταγή.
Διαβάστε τι έγραφε ο Στάλιν. BINTEO

Ο εχθρός ρίχνει στο μέτωπο όλο και νέες δυνάμεις και χωρίς να υπολογίζει τις μεγάλες απώλειές του, ορμάει προς τα μπρός , στα βάθη της Σοβιετικής Ένωσης, καταλαμβάνει νέες περιοχές, ερημώνει και αφανίζει τις πόλεις και τα χωριά μας, βιάζει, λεηλατεί και σκοτώνει το σοβιετικό πληθυσμό. Ένα μέρος των στρατευμάτων του Νότιου μετώπου, ακολουθώντας τους πανικόβλητους, εγκατέλειψε το Ροστόβ και το Νοβοτσερκάσκ χωρίς να προβάλλει σοβαρή αντίσταση και χωρίς διαταγή από τη Μόσχα ντρόπιασαν τα λάβαρα τους υποχωρώντας. Ορισμένοι ανόητοι άνθρωποι στο μέτωπο παρηγορούνται με τις συζητήσεις ότι μπορούμε να υποχωρούμε συνεχώς προς την Ανατολή, επειδή έχουμε πολύ έδαφος, πολλές εκτάσεις, πολύ πληθυσμό και ότι θα έχουμε πάντα αφθονία σιτηρών. Μ' αυτό θέλουν να δικαιολογήσουν την επονείδιστη συμπεριφορά τους στα μέτωπα. Όμως, οι συζητήσεις αυτές είναι πέρα για πέρα ψεύτικες και απατηλές και ωφελούν μόνο τους εχθρούς μας. Μετά την απώλεια της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Βαλτικής, του Ντονμπάς και άλλων περιοχών, μας έμειναν κατά πολύ λιγότερες εκτάσεις. Συνεπώς, έμειναν κατά πολύ λιγότεροι άνθρωποι, σιτηρά, μέταλλα, εργοστάσια, φάμπρικες. Χάσαμε πάνω από 70 εκατομμύρια πληθυσμού, πάνω από 800 εκατομμύρια πούντια σιτηρών το χρόνο και πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους μετάλλου το χρόνο. Ήδη τώρα δεν έχουμε πια υπεροχή έναντι των Γερμανών ούτε σε ανθρώπινες εφεδρείες, ούτε σε αποθέματα σιτηρών. Να υποχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, σημαίνει αυτοκαταστροφή και ταυτόχρονα καταστροφή της Πατρίδας μας. Ούτε βήμα πίσω. Αυτό πρέπει να είναι τώρα το κύριο σύνθημα μας.
Δεν πρέπει να ανεχθούμε πλέον τους διοικητές, τους επιτρόπους και τα πολιτικά στελέχη, οι μονάδες και οι σχηματισμοί  των οποίων εγκαταλείπουν αυθαίρετα τις θέσεις τους. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πια, όταν διοικητές, επίτροποι και πολιτικά στελέχη , επιτρέπουν σε μερικούς πανικόβλητους να καθορίζουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, παρασέρνοντας στην οπισθοχώρηση τους άλλους μαχητές και ανοίγοντας το μέτωπο στον εχθρό. Οι πανικόβλητοι και οι δειλοί θα τουφεκίζονται επιτόπου.

γ)...να συγκροτηθούν στα πλαίσια του κάθε μετώπου από ένα έως τρία πειθαρχικά τάγματα ώστα να σταλούν μεσαίοι και ανώτεροι διοικητές και τα αντίστοιχα πολιτικά στελέχη. (όσοι υποχώρησαν).

Να συγκροτηθούν στα πλαίσια της στρατιάς 3-5 καλά εξοπλισμένα τμήματα αναχαίτισης(μέχρι διακόσια άτομα) να παραταχθούν στα άμεσα μετόπισθεν των ασταθών μεραρχιών, έχοντας ως καθήκον σε περίπτωση πανικού και άτακτης υποχώρησης μονάδων της μεραρχίας να τουφεκίζουν επιτόπου τους πανικόβλητους και τους δειλούς...

Να σχηματιστούν στα πλαίσια της στρατιάς από πέντε έως δέκα πειθαρχικοί λόχοι. Να παραταχθούν στους δύσκολους τομείς της στρατιάς, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ξεπλύνουν με το αίμα τους τα εγκλήματα τους σε βάρος της Πατρίδας... Ο λαϊκός επίτροπος Άμυνας Ι. Στάλιν












Δεν υπάρχουν σχόλια: