Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Πάνω από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τα όρη του Σουλίου, όπου διεξάγεται για 3η μέρα η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών, πέταξε με ελικόπτερο το μεσημέρι, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, προκειμένου να έχει εικόνα του ανάγλυφου της περιοχής. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.,
οι οποίες ενισχύθηκαν από χθες με καταδρομείς του στρατού, βρίσκονται κατά μήκος του Καλαμά, των συνόρων, ενώ υπάρχει και μια τρίτη ζώνη στα χωριά του Κάτω Ζάλογγου.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των δραπετών.
Εν τω μεταξύ μάχη με το χρόνο δίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ήπειρο, για να βρουν κάποια ίχνη που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη των Αλβανών δραπετών.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κόκλυζα και στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, μετά από απόπειρα κλοπής Ι.Χ από 2 άτομα στις 4.30 τα ξημερώματα.
Οι δύο άγνωστοι, προσπάθησαν με λοστό να ανοίξουν ένα ΙΧ, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την γιο της 50χρονης ιδιοκτήτριας. Αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο και περισυνέλεξαν το λοστό.
Αυτόπτες μάρτυρες ήταν μια παρέα παιδιών που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία Γραικοχωρίου, 2 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι και κάνουν λόγω για 2 άτομα περίπου 40 χρονών, ενώ στον έναν διέκριναν πως φορούσε πράσινη μπλούζα, αναφέρει το epirusgate.blogspot.gr.
Οι δράστες, με τις φωνές του 30χρονου που τους αντιλήφθηκε, τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς την Κόκλυζα. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν πρόκειται για τους Αλβανούς δραπέτες που αναζητεί η αστυνομία ή για άλλους δράστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Μάριαν Κόλα και το πρωτοπαλίκαρό του Ιλίρ Κούπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: