Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Θα μπορεί να διαπιστώνεται άμεσα αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο ή όχι

Στο «μάτι» της τροχαίας μπαίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς χάρη στη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου, μέσω του προγράμματος «Σύζευξις», οι Αρχές θα μπορούν να διαπιστώνουν άμεσα τη στιγμή που σταματούν ένα αυτοκίνητο για έλεγχο αν αυτό είναι ασφαλισμένο ή όχι.
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 12.000 περίπου οχήματα, από τα οποία περίπου 1.100 ήταν ανασφάλιστα.
Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο του Κέντρου Πληροφοριών προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, από τις οποίες ζητά να αποστέλλονται σωστά τα στοιχεία προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στη διάρκεια των ελέγχων.
«Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι έχει επέλθει σύνδεση των αρχείων του Κέντρου Πληροφοριών με την Ελληνική Αστυνομία,
μέσω του συστήματος “Σύζευξις”, ώστε οι έλεγχοι ασφάλισης των οχημάτων από την αστυνομία να μπορούν να γίνονται όλες τις ώρες της ημέρας άμεσα και χωρίς καθυστέρηση.

Τα στοιχεία που θα λαμβάνει η αστυνομία, μετά από ηλεκτρονικό μήνυμα στο Κέντρο Πληροφοριών, θα είναι τα εξής: Αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ημερομηνία αναζήτησης της ασφάλισης (σημερινή ή προγενέστερη), χρήση οχήματος, ασφαλιστική επιχείρηση, ημερομηνία έναρξης και λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς και το ΑΦΜ του ασφαλισμένου.

Συνεπώς, η απάντηση που θα λαμβάνει η αστυνομία θα είναι όλα τα προαναφερόμενα στοιχεία, στην περίπτωση που το όχημα είναι ασφαλισμένο, ή επιστροφή του μηνύματος με την ένδειξη ότι “δεν βρέθηκε ασφάλιση του οχήματος κατά την ημερομηνία που δώσατε στο Κέντρο Πληροφοριών”.

Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ή διαμαρτυρίας από τους ασφαλισμένους θα παρακαλούσαμε να αποστέλλονται τα αρχεία στο Κέντρο Πληροφοριών άμεσα και ανελλιπώς, όπως αυτά έχουν ήδη καθοριστεί.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία».
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο για αυτα ειναι η Ελληνική αστυνομία