Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Θερινό σινεμά: «cineitea»
Παρασκευή 12/7/2013 στις 9.30μμ
Στη μαρίνα Ιτέας
(στο δροσερό παρκάκι, πίσω από το Λιμενικό Ταμείο)
Η ταινία «Για Όλα Φταίει τ΄ Όνομά Σου!» (2012)
των Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, Ματιέ Ντελαπόρτε
Υπόθεση:
Ο Βενσάν (Patrick Bruel) θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Valérie Benguigui) και ο άντρας της Πιερ (Charles Berling) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Judith El Zein) και τον παλιό παιδικό τους φίλο Κλοντ (Guillaume de Tonquédec). Κι ενώ περιμένει την ως συνήθως αργοπορημένη γυναίκα του να έρθει, ο Βενσάν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βενσάν θα αναταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις,
που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων!
Μια  γαλλική κινηματογραφική δημιουργία πραγματικά πνευματώδης!
Πανέξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι που ισορροπούν με δεξιοτεχνία μέχρι τα όρια της μαύρης κωμωδίας, δίνουν την ευκαιρία στο σενάριο να θίξει πολύ καίρια θέματα της αστικής καθημερινότητας , όπως αυτή αποτυπώνεται στο εσωτερικό μιας καθωσπρέπει οικογενείας της γαλλικής μεσαίας τάξης.
Η ταινία συνδυάζοντας ενδιαφέρουσες ερμηνείες, με την εξαιρετική φραστική πλοκή, δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα , ιδανικό για να ικανοποιήσει τον θεατή, που αποζητά την απόλαυση μέσα από μια έξυπνη κινηματογραφική παράσταση.
Διασκεδαστική και πλούσια σε επίκαιρα μηνύματα και προβληματισμούς. Την παρακολουθείς αχόρταγα... για το χιούμορ της που τσακίζει κόκαλα.
 Δημήτρης  Παπαμίχος  (myfilm.gr)
cineitea.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: