Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ

Ενας εκ των καταζητουμένων δραπετών των Φυλακών Τρικάλων είναι τελικά νεκρός από τη χθεσινή ανταλλαγή πυρών στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ο δεύτερος νεκρός είναι συγγενής του. Νεκροί είναι ο καταζητούμενος δραπέτης των Τρικάλων Έντισον Λίκα και ο θείος του, επίσης δραπέτης φυλακών το 2006, ο οποίος οργάνωσε τη μεγάλη απόδραση των «11» στις 22 Μαρτίου, αλλά και τους παρείχε κάλυψη όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οπως ανακοίνωσε επισήμως η ΕΛΑΣ,
χθες το βράδυ στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή.
Ανδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων.
Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για τονδραπέτη των Φυλακών Τρικάλων (επ.)LIKA ή SINANI (ον.)EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε την 04.04.1988 στην Αλβανία και τον (επ.)LIKA ή SINANI (ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.
Στο σημείο που έγινε η συμπλοκή, βρέθηκαν δύο Kalashnikov των Αλβανών κακοποιών με έξιγεμιστήρες με φυσίγγια, δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα.
Ο 25χρονος Λίκα Έντισον, ο οποίος δήλωνε εργάτης, είχε χε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή συνεχίζονται, για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο από τους Αλβανούς που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις Φυλακές Τρικάλων και έχουν διαπράξει δύο φόνους.
Οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση τους εντόπισαν με τη χρήση θερμικών καμερών.
Το χρονικό του τρόμου από τις 22 Μαρτίου έως σήμερα
Από τις 22 Μαρτίου, οπότε και οι διαβόητοι κακοποιοί απέδρασαν από τις Φυλακές Τρικάλων, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Οι κακοποιοί κινήθηκαν στις περιοχές της Μάνδρας Αττικής, της Κορινθίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της διαφυγής τους προκάλεσαν της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη και του υπαρχιφύλακα Γιωργου Ανδριτσόπουλου.
Η 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, περνώντας μέσα από διασταυρούμενα πυρά, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των κακοποιών μετά από ληστεία στα Ίσθμια, τη νύχτα της 29ης Μαρτίου.
Στις 17 Ιουνίου, οι Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων είχαν πυροβολήσει και είχαν σκοτώσει έναν 37χρονο αστυνομικό της ασφάλειας Λειβαδιάς, στο Δίστομο της Βοιωτίας. Οπως είχε αναφέρει συνάδελφος του θύματος, στο πρόσωπο του ενός εκ των δραστών που πυροβόλησε, αναγνώρισε τον έναν δραπέτη και συγκεκριμένα τον 36χρονο Μάριο Κόλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: