Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ... ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΔΕΥΤΕΡΑ
Ρεβίθια στη γάστρα
Υλικά (για 4 άτομα):1/2 κιλό ρεβίθια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1/2 ποτήρι λάδι2 ντομάτες κόκκινες και σφικτές κομμένες ροδέλες2 πιπεριές πράσινες κομμένες ροδέλες1 κ.γ πιπέρι1/2 κ.γ πάπρικαλίγη ρίγανηΕκτέλεση:Βάζετε τα ρεβίθια από το βράδυ να μουλιάσουν στο νερό. Την άλλη μέρα τα βάζετε στην κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζετε. Ξαφρίζετε και όταν έχουν βράσει και μαλακώσει αρκετά τα παίρνετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε γάστρα ή πυρέξ με καπάκι.Ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι και από πάνω βάζετε τις ντομάτες ροδέλες και πάνω από τις ντομάτες τις πιπεριές. Ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι από το ζουμί των ρεβιθιών, το λάδι, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και πάπρικα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, μία με μιάμιση ώρα μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι και το λαδάκι του.
ΤΡΙΤΗ
Θα το ετοιμάσεις μόνη σου, αντί να το αγοράσεις από κάπου έξω. Με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα και μπόλικο κρεμμυδάκι είναι μια πολύ καλή λύση για βραδινή συγκέντρωση για ταινία! Και μάντεψε... Δεν έχει παρά 220 θερμίδες!











ΤΕΤΑΡΤΗ
Η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου μας εξηγείς πως, πολύ απλά θα κόψεις 170 θερμίδες από το παστίτσιο σου και από τη σιλουέτα σου! Το μυστικό κρύβεται στη μπεσαμέλ που γίνεται βελούδινη και γευστική και χωρίς αυγά, αλλά και στα μακαρόνια τα οποία δεν χρειάζονται πέρασμα από την κατσαρόλα με βούτυρο!










ΠΕΜΠΤΗ
Αυτό το πιάτο θα σε ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς και θα σε τοποθετήσει γερά μέσα στο καυτό καλοκαίρι. Ψαράκι και ελαφριά σος από ντομάτα και πολλά μυρωδικά. Καλό θα ήταν να αγοράσεις το μπακαλιάρο φιλεταρισμένο για να μην παιδευτείς να τον φιλετάρεις και να τον καθαρίσεις μόνη σου.











ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Όταν ο Ιμάμης "μπαΐλντισε" γεννήθηκε ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του καλοκαιριού. Η συνταγή προοριζόταν για κάποιον Ιμάμη, που την αγάπησε τόσο πολύ ώστε να καταβοχθίσει όλο το ταψί. Από τότε η γεμιστή μελιτζάνα με σαλτσούλα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο πήρε το χαρακτηριστικό όνομα Ιμάμ Μπαϊλντί. Δοκίμασέ το και μην σε τρομάζει η παράδοση. Όλες οι συνταγές έχουν τα μυστικά τους, που αν τα ακολουθήσεις το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!







ΣΑΒΒΑΤΟ
Κοτόπουλο, άφθονο τυρί και μεξικάνικη sauce θα κάνουν την Pizza σου λαχταριστή. Αγόρασε μερικές τορτίγιες και κράτησέ τες για ώρα ανάγκης. Θα αποτελέσουν την ιδανική βάση για την γευστική πίτσα με τρυφερό λευκό κρέας...












ΚΥΡΙΑΚΗ
Αν οι πειρατές μαγείρευαν αυτή θα ήταν η συνταγή τους. Αν ποτέ καλούσες τον... θρυλικό Jack Sparrow για φαγητό θα έπρεπε για το καλό σου να ξέρεις να την ετοιμάζεις! Καλοκαιρινή και δροσερή συνταγή με ζυμαρικά και πιπεριές. Παράλληλα η καβουρόψυχα θα δώσει εξωτική γεύση στο φαγητό σου.












SWEET CORNER
Γαλακτομπούρεκο                                                                                 Ντόνατ
Και καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: