Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΛΙΟΝ : Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 5ΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η τύχη της αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή, μετά από την επίσκεψη του πατέρα της στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Ίλιον.
Ο λόγος για την 5χρονη πρόσφυγα από τη Συρία, Χούντα Γουαζάν, η οποία σε πολύ μικρή ηλικία αναγκάστηκε να αποχωριστεί την οικογένειά της, καταλήγοντας σήμερα να αγνοείται με άγνωστους κινδύνους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή.
Το θρίλερ της εξαφάνισης
Από τις 30 Σεπτεμβρίου που τα ίχνη της μικρής χάθηκαν και μέχρι σήμερα, και παρά την τεράστια κινητοποίηση των Αρχών,
δεν έχει έρθει κανένα στοιχείο το οποίο να μπορεί έστω και να προσανατολίσει κάπως τις έρευνες. Σε κάθε περίπτωση και πάντα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ήταν ο πατέρας της, ο οποίος όμως συνοδευόταν από άλλους άνδρες οι οποίοι τον περίμεναν έξω από το κτήριο.
Το προσωπικό δράμα
Πίσω από τη φωτογραφία της γλυκιάς Χούντα που βλέπουμε στο Amber Alert, κρύβεται ένα ακόμη δράμα, από μια οικογένεια που προέρχεται από την πολύπαθη Συρία, με τους ήδη περισσότερους από δυο εκατομμύρια πρόσφυγες που, σε αναζήτηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, δεν κατακλύζουν μόνο τις γειτονικές χώρες αλλά και την Ευρώπη.

Η οικογένεια της Χούντα Γουαζάν έφυγε από τη Συρία στα τέλη του 2012. Στη συνέχεια όμως, υπό τελείως άγνωστες συνθήκες, φτάνουν στη Σουηδία οι γονείς μαζί με το αδελφάκι της Χούντα, όπου και διαμένουν μέχρι σήμερα.

Οι οικογένειά της μέσω διακινητών προσπάθησε να φέρει στη Σουηδία και την 5χρονη. Η μικρή Χούντα εντοπίζεται τον Ιανουάριο του 2013 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, συνοδευόμενη από άνδρα που υποστήριζε ότι ήταν συγγενής και ο οποίος θα την έβγαζε παράνομα από τη χώρα.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν καθώς οι ελληνικές αρχές δεν πείστηκαν ότι ο άνδρας ήταν συγγενής της, με αποτέλεσμα, η 5χρονη να φιλοξενηθεί για περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο Παίδων και εν συνέχεια στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Παράλληλα, έγιναν προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστεί η οικογένειά της. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, στο zougla.gr: «Από τη στιγμή που οι γονείς της έμαθαν ότι το κοριτσάκι τους βρίσκεται στην Ελλάδα, ο πατέρας έφτασε στην Αθήνα προκειμένου να την πάρει μαζί του. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το άλλο παιδί της οικογένειας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Ωστόσο, η πρεσβεία της Σουηδίας απάντησε αρνητικά στο αίτημα των γονιών να πάρουν μαζί το κοριτσάκι στη Σουηδία, καθώς, όπως είπαν στην Ελλάδα είναι ασφαλής και δεν χρειάζονται άλλοι μετανάστες».

Ο πατέρας της Χούντα, προφανώς πιεσμένος και θέλοντας να πάρει με κάθε τρόπο το παιδί κοντά του, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Ίλιον, μαζί με άλλους άνδρες. Πήραν την 5χρονη και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη τους.
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μιλώντας στη Ζούγκλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εκφράζει τους φόβους του τόσο για τη ζωή της μικρής όσο και για τη ζωή του πατέρα της, αφού δεν αποκλείεται οι δυο τους να έχουν πέσει θύματα κυκλώματος διακινητών.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, η φωτογραφία της Χούντα Γουαζάν προβάλλεται διαρκώς σε τηλεοπτικά μηνύματα, στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες ενώ πληροφορίες φιλοξενούνται και σε πινακίδες μεγάλων αυτοκινητόδρομων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: