Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ: ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΟΣΟΥΣ "ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ" ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Η ΕΥΠ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

- Ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας ύστερα από το "ξήλωμα" Ανώτατων Αξιωματικών. Δεν έμεινε διοικητής που να μην αντικαταστάθηκε μετά τις έρευνες για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες... Τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στο Στρατό αρχίζουν εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σπλάχνα τους!
Από το πρωί,

στην ΕΛ.ΑΣ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών αλλά και ξήλωμα όλων των επικεφαλής νευραλγικών διευθύνσεων και διαθεσιμότητες σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα όπου γίνονται ΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή.

Η κατάσταση είναι τεταμένη καθώς κύκλοι της αστυνομίας εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όπως τονίζουν η τακτικά που ακολουθείται είναι σα να χαρακτηρίζεται όλη η αστυνομία χρυσαυγίτικη!

Πριν από λίγο, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων Αξιωματικών που τοποθετούνται στις θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις:

Ποιοι είναι οι νέοι Ανώτατοι Αξιωματικοί που τοποθετούνται:

- Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
- Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.
- Ο Υποστράτηγος Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΝΙΤΣΑΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Η ΕΥΠ στον Στρατό

Ξεκινά αμέσως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τυχόν εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων σε στρατιωτική εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, ωστόσο το νέο στοιχείο είναι ότι το ΓΕΕΘΑ ενεργοποιεί για παράλληλη έρευνα και άλλες υπηρεσίες του κράτους, όπως μας είπε αρμόδια πηγή - εννοώντας προφανώς την ΕΥΠ και την Κρατική Ασφάλεια.

Την εντολή να διεξαχθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος στους Αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων, μετά από διαταγή Υπουργόύ Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό σχετικών ευθυνών, αν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: