Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ.

Το κράτος θα σε νικήσει  στο τέλος. Είτε είσαι συνταξιούχος, δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος. Ακόμα κι αν είσαι βιομήχανος στην Ελλάδα δεν έχεις ελπίδες. Με τον  ίδιο τρόπο που ληστεύουν τους συνταξιούχους στην εφορία ή στις συντάξεις, το κράτος θυμήθηκε αργά τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις και το χρηματιστήριο.
Το κράτος ή καλύτερα κάποιοι πιστοί υπηρέτες του  – αφού τα προηγούμενα  χρόνια έφυγαν από το χρηματιστήριο κολοσσοί, όπως Ελαϊς, Παπαστράτος, Παυλίδης κλπ – ότι, πρέπει να σταματήσει με κάποιο τρόπο την φυγή. Μιλάμε φυσικά για την τροπολογία με την οποία το κράτος επιχειρεί να μπλοκάρει την μεταφορά έδρας της Βιοχάλκο.
Αντί λοιπόν αυτό το κράτος να προχωρήσει το θέμα της χρηματοδότησης- μέσω των τραπεζών- προκειμένου να πέσει το κόστος της χρηματοδότησης περνά  στην αντεπίθεση,
εναντίον των επιχειρηματιών. Αντί το κράτος να βρει τρόπους με τη ΔΕΗ και να μειώσει την τιμή του ρεύματος κατά 30% τιμωρεί μια επιχείρηση.  Αντί το κράτος να βρεί τρόπους και να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου, συμπεριφέρεται εκδικητικά.

Το κράτος μπορείς  λοιπόν να το γρατζουνίσεις, αλλά ποτέ να το νικήσεις. Αλλά όταν πρόκειται  λ.χ  για το αγγλικό κράτος που  προσφέρει σοβαρή παιδεία, υγεία κ.α, τότε χαλάλι να σε νικήσει. Αν πρόκειται, όμως, για το άδικο ελληνικό κράτος τότε η ήττα δεν χωνεύεται.

ΥΓ: Την τροπολογία την άκουσαν στην Ευρώπη και φυσικά  δεν θα αισθάνθηκαν καλά. Για παράδειγμα τα private Equity funds θα έλθουν στην Ελλάδα να αγοράσουν μετά από αυτή την εξέλιξη;


Δεν υπάρχουν σχόλια: