Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δείτε φωτογραφίες.
Πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στην «επίσκεψη» που πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής κατά μικροπωλητών πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε λαϊκή του Μεσολογγίου. Ο Roberto Chaidi, όπως είχε το όνομά του στο facebook, ακούει και στο όνομα Ρομπέρτο Χαΐδης, όπως το έχει κάνει πλέον.
Επιχειρηματίας στην Αλβανία
Είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχείου Hotel PalaceLukova, στις ακτές της Αδριατικής, το οποίο, σύμφωνα με το TripAdvisor, συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα της Αλβανίας.
Ο Ρομπέρτο Χαΐδης ή Roberto Chaidi υποστηρίζει ότι το έκτισε,
το 2004 παίρνοντας δάνειο ύψους 400.000 ευρώ από δύο ελληνικές τράπεζες που έχουν υποκαταστήματα και στην Αλβανία.

Στην Ελλάδα εμφανίζεται ως πωλητής καλτσών σε κατάστημα της Ομόνοιας και έχει άδεια μικροπωλητή από το 1993 στο Αγρίνιο.
Οι γονείς του, Βορειοηπειρώτες, όπως λέει, εξακολουθούν να μένουν στο Λούκοβο, εκεί όπου εκείνος μεγάλωσε. Σπούδασε γεωπονική και γυμναστική ακαδημία στα Τίρανα. Υπήρξε και πρωταθλητής στην άρση βαρών.
Μαζί με το φίλο του και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Η ζωή του στην Ελλάδα
Στη χώρα μας ήρθε το 1990 αρχικά για να δει κάποιους συγγενείς του στο Μεσολόγγι. Αποφάσισε ωστόσο να ζητήσει πολιτικό άσυλο και να μείνει μόνιμα. Γνώρισε τη σύζυγό του, την οποία παντρεύτηκε πριν από 22 χρόνια στο Αγρίνιο και απέκτησαν τρία παιδιά. Δεν αναφέρει σε κανέναν όμως πού μένουν, γιατί, όπως υποστηρίζει, τον κυνηγούν παντού οι Αλβανοί. Έχει κάνει αίτηση για ελληνική υπηκοότητα από τον Ιούνιο του 1997 αλλά δεν την έχει πάρει ακόμη.
Η σύζυγός του διατηρεί την βιοτεχνία «Perfect» στο Αγρίνιο. Βγάζει κάλτσες και φόρμες, που πωλούνται στο μαγαζί της Ομόνοιας. Η βιοτεχνία καθώς και το «Roberto Chaidi Fashion» είναι επιχειρήσεις που έχουν κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δηλώνει «στρατιώτης της Χρυσής Αυγής» και λέει ότι «πρέπει να σταματήσουμε το παρεμπόριο». Άλλωστε, είναι κι εκείνος μικροπωλητής, έχοντας σχετική άδεια, και γι’ αυτό δεν δέχεται να πληρώνει εκείνος φόρους κι άλλοι να φοροδιαφεύγουν.
Ο Ρομπέρτο Χαΐδης πάντως, διαβάζει Πλούταρχο και Σωκράτη και στηρίζει τη «Χρυσή Αυγή», ως στέλεχός της, όπως λέει.
Δίπλα στο Νίκο Μιχαλολιάκο και μέλη της Χρυσής Αυγής
Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε έξαλλος, όταν άκουσε να του καταλογίζουν ότι είναι Αλβανός. Γι’ αυτό ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα και είναι Ηπειρώτης.
Ο Ρομπέρτο Χαΐδης (ή Roberto Chaidi), καθώς ακόμη δεν του έχει δοθεί η ελληνική ταυτότητα, την οποία έχει ζητήσει αρκετές φορές, υποστηρίζει ότι δεν είναι Αλβανός, ότι οι Αλβανοί του κάνουν πόλεμο και εκείνος μένει πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα με την οικογένειά του.
Σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr μαζί του, ο Ρομπέρτο Χαΐδης υποστήριξε ότι: «Ας έρθουν να μου κάνουν εξετάσεις αίματος να δουν πόσο Έλληνας είμαι» και με αυτόν τον τρόπο δίνει τη δική του απάντηση στους επικριτές του.
Οι… αντιδράσεις
Όπως αναφέρει στο newsbeast.gr αλλά και στην απάντηση που έδωσε μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook «Στην Αλβανία έχω κατηγορηθεί από τα ΜΜΕ, όπως το βλέπετε και στο βίντεο στη Χειμμάρα ως Έλληνας εθνικιστής και σήμερα ξαφνικά στην Ελλάδα κατηγορούμαι ως Αλβανός. Αυτοί που με κατηγορούν είναι αυτοί που πούλησαν τη Βόρειο Ήπειρο στους Αλβανούς, είναι αυτοί που δε σεβάστηκαν ποτέ το πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914. Είναι τα αδέρφια των μαύρων, είναι αυτοί που δεν εμφανίζουν το πρόσωπό τους. Είμαι ηπειρώτης και θα διεκδικήσω την πατρίδα μου ως το θάνατο», αναφέρει.
«Με πολεμούν»
Ο Ρομπέρτο Χαΐδης, ή Roberto Chaidi, όπως έχει το όνομα στην επιχείρησή του, σημειώνει ότι έχει δεχτεί αλλεπάλληλες επιθέσεις από τους Αλβανούς, που τον απειλούν. Γι’ αυτό και τονίζει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι είναι ηπειρώτης και όχι Αλβανός.
Αναφέρει μάλιστα, στην απάντησή του μέσω facebook ότι: «Λέγομαι Χαΐδης Ρομπέρτος, γιος του Θωμά και της Αθηνάς, εγγονός του Αντωνίου και της Σωτηρίας και τρισέγγονος του Αριστείδη και της Πηνελόπης. Γεννήθηκα στους Αγίους Σαράντα και μεγάλωσα στο χωριό Λούκοβο της Χειμμάρας, Ηπειρώτης με ιστορία 4.000 χρόνων».
Και συνεχίζει: «Όταν ήμουν στην ηλικία του 1 έτους με εντολή εισαγγελέα βαφτίστηκα με αυτό το όνομα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, ζήτησα να βαφτιστώ ξανά και ο πνευματικός μου πατήρ, Γεράσιμος, (σήμερα 80 ετών) στο Αγρίνιο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά εμένα και την οικογένειά μου, μου είπε ότι δεν επιτρέπεται δεύτερη βάφτιση. Έκανα πρωταθλητισμό στην άρση βαρών σε επαγγελματικά επίπεδα, σπούδασα και πήρα δύο πτυχία πανεπιστημίου Γεωπονίας και Γυμναστικής Ακαδημίας, δούλεψα ως καθηγητής στο Δέλβινο».
Η ζωή του στην Ελλάδα
Ο Ρομπέρτο Χαΐδης, στην επιστολή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν στην Αλβανία υπήρχε το κομμουνιστικό καθεστώς ζήτησα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα με το αίτημα “είμαι εχθρός του κομουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας”. Το 1991 παντρεύτηκα στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου (το παλιό) στο Αγρίνιο με παπά και με κουμπάρο. Λέτε να επιτρέπει η εκκλησία να παντρεύεται ένας αβάπτιστος;», αναρωτιέται.
Και προσθέτει: «Η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα από το Αγρίνιο και έχει επιχείρηση από την ηλικία των 20 ετών. Την βιοτεχνία (Perfect) και αργότερα το Roberto Chaidi Fashion, επιχείρηση κατοχυρωμένη στην Ε.Ε».
Ο Ρομπέρτο Χαΐδης αναφέρει ότι δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν και έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Υποστηρίζει μάλιστα, σε επικοινωνία που είχε με το newsbeast.gr ότι στην Αλβανία τον έχουν κατηγορήσει και τον κατηγορούν διαρκώς και στέλνει προς όλους την απάντησή του. «Ας μου κάνουν DNA για να δουν πόσο Έλληνας είμαι», καταλήγει χωρίς φυσικά να θέλει να πει τίποτα για τη σχέση που έχει με τον βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. Όμως, δηλώνει «στρατιώτης» της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: