Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΟΦΕΙΛΗ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο του Νόμου βρέθηκε ένας πολίτης της διπλανής πόρτας, βιοπαλαιστής και οικογενειάρχης, η ιστορία του οποίου δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν φυσιολογικό άνθρωπο ασυγκίνητο.
Όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι του Νόμου, οι καρεκλοκένταυροι του ΕΣΥ και όσοι υπηρετούν σε ανώτατες θέσεις δεν κάμπτονται από την ανθρώπινη δυστυχία. Η βιομηχανία έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης συνεχίζει να αποτελεί εφιάλτη για τους πολίτες και να προκαλεί τις αντοχές της κοινωνίας καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Ο Νικόλας Φαμίσης, από την Καλαμπάκα,

αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα όταν χρειάστηκε να χτυπήσει την πόρτα της τοπικής αστυνομικής αρχής, πέφτοντας θύμα της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας των κρατικών υπηρεσιών.

Η απίστευτη οικογενειακή τραγωδία

Ο προσωπικός του Γολγοθάς ξεκινά στις 28 Αυγούστου, όταν επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της Καλαμπάκας για μία απλή εξουσιοδότηση. Ο διοικητής, τηρώντας το γράμμα του Νόμου, θυμάται το ένταλμα που εκκρεμεί για τον κ. Φαμίση από δικαστική απόφαση 500 ευρώ. Διατάσσει αμέσως την κράτησή του και κλειδώνει τον «μεγαλοοφειλέτη» στο κρατητήριο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Νίκος Φαμίσης ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι αναβλήθηκε για 5 μήνες η εκτέλεση της ποινής του, με απόφαση του εισαγγελέα εφετών Λάρισας. Ο αξιωματικός αδιαφορώντας για την απόφαση της Δικαιοσύνης τον αγνόησε επιδεικτικά. Παράλληλα ο κ. Φαμίσης ανέφερε στον διοικητή ότι η κόρη του ήταν ετοιμόγεννη σε σοβαρή κατάσταση. Μάταια επιχείρησε να τον πείσει ώστε να μπορέσει να συνοδεύσει τη θυγατέρα του στο μαιευτήριο και να της συμπαρασταθεί, καθότι ήταν μόλις 20 ετών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κόρη του να υποστεί ισχυρό σοκ, στο άκουσμα της κράτησης του πατέρα της και να χρειαστεί η έγκαιρη διακομιδή της σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Αφού γέννησε, διαπιστώθηκε ότι το νεογνό αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην ειδική μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Δυστυχώς όμως το νεογέννητο απεβίωσε.

Όλη η οικογενειακή τραγωδία συντελέστηκε εν απουσία του πατέρα της 20χρονης φοιτήτριας ο οποίος κρατούνταν στο Α.Τ. Καλαμπάκας.

Μία οικογένεια χωρισμένη στα δύο, σε κακή οικονομική κατάσταση, κλήθηκε να προσπεράσει καθ΄όλη τη διάρκεια εκείνων των τραγικών στιγμών τον σκόπελο της γραφειοκρατίας και να κρατήσει το βρέφος στη ζωή. Δεν τα κατάφερε. Την ίδια ώρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καλούσε την οικογένεια να πληρώσει το ποσό των 1.928,67 ευρώ για τα έξοδα νοσηλείας. Όπως καταγγέλλει ο κ. Φαμίσης, τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου, όσο και το Υπουργείο Υγείας, είχαν δώσει τη διαβεβαίωση πως δεν θα καταβάλλουν χρήματα.

Με κάθε αξιοπρέπεια και με όσο κουράγιο της απέμεινε, η οικογένεια Φαμίση αποπλήρωσε την οφειλή στο νοσοκομείο και βιώνει πλέον πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού την τραγωδία της απώλειας μίας ανθρώπινης ζωής, της απάνθρωπης μεταχείρισης των εκπροσώπων του Νόμου και της κοροϊδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου της καθημερινότητας που γεύτηκε από πρώτο χέρι την σκληρή πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: