Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ

Με χθεσινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό (sic) αλλά και στα μέλη...της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι σκοπεύει να πολιτευτεί στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έμεινε στο ΠΑΣΟΚ όταν κανείς δεν κατάλαβε γιατί, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ πάλι χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί και μετά βάφτισε «κόμμα» τον προσωπικό του μηχανισμό στην Αθήνα κι έτσι έγινε «πολιτικός αρχηγός».
Ο Φώτης Κουβέλης πάλι δεν συνεργάστηκε ουσιαστικά με το ΠΑΣΟΚ κόντρα στον Σαμαρά την εποχή της κυβέρνησης συνεργασίας, δεν τα βρήκε με το ΠΑΣΟΚ στην κρίση της ΕΡΤ και μετά έφυγε από την κυβέρνηση, τα βάζει με το ΠΑΣΟΚ, δεν πάει όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά φαίνεται ότι τα...βρίσκει με τον Λοβέρδο.
Όλα αυτά δείχνουν για ακόμα μια φορά ότι,
ο χώρος της Κεντροαριστεράς (ξέρω ότι έχετε σιχαθεί αυτόν τον όρο) συρρικνώνεται στα χέρια ηγετίσκων που το πιο μακροπρόθεσμο όραμα τους είναι η επανεκλογή τους και η διατήρηση τους «στα κόλπα». Όταν ο Λοβέρδος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα φτιάχνοντας ένα κόμμα του 0,3% και ο Κουβέλης έφτασε στο 2,5%, τότε τα βρήκαν. Αντίστοιχα, όταν το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 5-6%, βάφτισε 5 καθηγητές ως «ευρύτερες δυνάμεις» και δηλώνει ότι φτιάχνει «Ελιά» και μάλιστα «χωρίς ηγεμονισμούς».

Ας μην απορεί μετά όλο αυτό το συνονθύλευμα των μικρών και μέτριων «εγώ» γιατί ο κόσμος γυρνάει στην πλάτη του σε όλα αυτά τα μίζερα μερεμέτια, πόσο μάλλον όταν ο κόσμος εκφράζεται (εδώ) και κανείς δεν τον ακούει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: