Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ… ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί οι τόνοι να έχουν πέσει στο ΠΑΣΟΚ με τους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη να έδωσαν ένα στίγμα κατ' επίφαση ενότητας στον πρόσφατο εορτασμό για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του κόμματος, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ πικρή και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Ο τελευταίος επιχειρεί συστηματικά να ρίξει γέφυρες ιδιαίτερα με την πλευρά Παπανδρέου, βάζοντας στο συρτάρι το περίφημο πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, όμως ο πρώην Πρωθυπουργός δεν δείχνει σημάδια να θέλει να δει το κόμμα υπό την ηγεσία Βενιζέλου να επανακάμπτει...
Σειρά Παπανδρεϊκών στελεχών του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να σχολιάζουν με ιδιαίτερα δηλητηριώδεις εκφράσεις την συνεργασία Βενιζέλου με τον Σαμαρά και τη ΝΔ. 
Δεν είναι τυχαίο ότι,
στην ομιλία του στο "συμπόσιο" για τον εορτασμό του ΠΑΣΟΚ, "έλουσε" τον Αντώνη Σαμαρά με μία πολύ έντονη κριτική για την στάση που κράτησε την περίοδο που ο Γ.Παπανδρέου ήταν στην Πρωθυπουργία. 
Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να χωνέψει δύο πράγματα: το πρώτο είναι ότι οι δύο άνθρωποι, Βενιζέλος και Σαμαράς, προσπάθησαν τον πρώτο καιρό των Μνημονίων να του βάλουν εμπόδια, σήμερα και οι δύο συνεργάζονται πάνω στα αποκαϊδια των Μνημονίων που ο ίδιος ο Παπανδρέου δημιούργησε αλλά οι δύο άλλοι έλεγαν εκείνη την εποχή του 2010 διαφορετικά πράγματα από αυτά που υπερασπίζονται σήμερα.
Άνθρωποι του περιβάλλοντος Παπανδρέου είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο Παπανδρέου σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις εκφράζεται με θετικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός έχει δώσει κατεύθυνση σε απογοητευμένους ΠΑΣΟΚους του πάλαι ποτέ παπανδρεϊκού μπλοκ να κατευθύνουν την ψήφο τους εκεί που νομίζουν ότι θα γίνει πραγματική υπεράσπιση των ... «ανθρωπιστικών και σοσιαλιστικών αξιών». Ασχέτως αν και τις δύο αξίες ο Γιώργος Παπανδρέου τις καταράκωσε όσο ήταν Πρωθυπουργός, σήμερα τις ξαναθυμάται! Γι' αυτό και ΔΕΝ αποδοκιμάζει σε κατ ιδίαν συζητήσεις την σκέψη όσων υποστηρικτών του επιθυμούν να κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο στόχος του Παπανδρέου
Για τους καλά γνωρίζοντες, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι η μόνη λύση για να πετύχει ο Γιώργος Παπανδρέου τον στόχο του, και -κατά ορισμένους- να πάρει ακόμα και εκδίκηση από τους Βενιζέλο και Σαμαρά που τον έχουν σήμερα στην απ' έξω και πλήρως απαξιωμένο. Γι' αυτό και εκτιμούν πολλοί ότι τα Παπανδρεϊκά στελέχη θα συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την πλήρη αποδυνάμωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη αυτήν την κινητικότητα που υπάρχει υπέρ του από τα στελέχη του Παπανδρεϊκού μπλοκ; Κατ' αρχήν θετικά. Αλλά σε δεύτερη ανάγνωση κάποιοι στην Κουμουνδούρου- και δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί- προβληματίζονται για την υπόγεια ψήφο εμπιστοσύνης του Παπανδρέου προς τον Τσίπρα. Γνωρίζουν ότι δεν είναι ανιδιοτελής γι' αυτό και επιθυμούν να είναι προσεχτική όταν το θέμα εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ πάρει διαστάσεις, όπως εκτιμάται.
Άλλωστε το 2015 έχει εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο "πονηρός" ΓΑΠ θέλει να ρίξει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτό που μπορείτε να φαναστείτε αλλά ουδείς θέλει να διανοηθεί ότι τελικά θα γίνει... Να δούμε δηλαδή τον ΓΑΠ ακόμα και Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εφιάλτης...


Δεν υπάρχουν σχόλια: