Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ, ΔΕΝ... ΡΩΤΑΓΑΝ;

Τον... μπελά της βρήκε η "Χρυσή Αυγή" στην "ιδεολογική" αντιπαράθεση που προσπάθησε να κάνει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αφορμή την υπόθεση του Κάτσε και την εμφάνιση του Αλβανού διεθνή του "δικεφάλου" με φανέλα του UCK στο διαδίκτυο.
Η "θύρα 4" στην αρχή και στη συνέχεια όλο και περισσότεροι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ "πήραν φαλάγγι" τους θαυμαστές του Χίτλερ, που γνώρισαν μια συντριπτική ήττα στην αντιπαράθεση. Το ερώτημα είναι: "Δεν ήξεραν, δεν... ρώταγαν;"
Όπως σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες, έτσι και στον ΠΑΟΚ, η "γεωγραφία" των οπαδών του είναι ανάλογη, βέβαια, με αυτή της ελληνικής κοινωνίας, όμως η μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά...
* Δεν είναι τυχαίο ότι η προσφυγική ομάδα έκτισε το 1959 το γήπεδο της στην Τούμπα, μια εργατική - προσφυγική περιοχή,
που είχε τον χαρακτηρισμό της "κόκκινης", λόγω των μεγάλων ποσοστών, που έπαιρνε προδικτακτορικά εκεί η ΕΔΑ. Μάλιστα το χτίσιμο του γηπέδου βασίστηκε εν πολλοίς και σε εθελοντική εργασία...
* Ένα από τα προδικτατορικά σύνθημα των φίλων του "δικεφάλου" ήταν και το "ΠΑΟΚ, Στέλιος (σ.σ.: ο Καζαντζίδης) και ΕΔΑ"!
* Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του "δικεφάλου του βορρά", ο "Μεγαλέξανδρος" της Τούμπας, ο Γιώργος Κούδας ποτέ δεν έκρυψε τις αριστερές και αντιφασιστικές του απόψεις.
* Η κερκίδα των οργανωμένων οπαδών για πολλά χρόνια είχε βασικό σύνθημα το "ΠΑΟΚ, Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ", δείγμα αντίδρασης σε ό,τι "κατεστημένο".
* Η κρίση στην ελληνική κοινωνία από την πολιτική των μνημονίων είναι λογικό να έχει ευαισθητοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το κομμάτι αυτό της νεολαίας, που δεν αρκείται να ζητωκραυγάζει για την ομάδα του. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του καλοκαιριού και την παρέμβαση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, που με την στάση τους απέτρεψαν απ' το να διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας η "Golden Hellas", η εταιρεία εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, όπου ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλούς φίλους και ειδικά στις Σκουριές.

Ο "Ελληνικός Χρυσός" έκανε πρόταση χορηγίας στον ΠΑΟΚ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν σχεδόν τριπλάσια από την αντίστοιχη του ΟΠΑΠ και που πλησίαζε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά την κάθετα αρνητική στάση των φίλων του "δικεφάλου". Μάλιστα στην περσινή αγωνιστική περίοδο είχαν αναρτηθεί και πανό συμπαράστασης στη "Θύρα 4" για τον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού.

* Δεν είναι τυχαίο ότι ίνδαλμα των οπαδών του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, ένας δηλωμένος αριστερός, θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα, με σύνθημα ζωής "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"! Ένα καθαρό μήνυμα αντίστασης, που χαρακτηρίζει και μεγάλη μερίδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, που με την στάση τους "επέβαλαν" στον Ιβάν Σαββίδη την επιστροφή του στην ομάδα, μετά τη διένεξη που είχε πέρσι ο παίκτης με τον Δώνη.

* Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αφορά στην "αδελφοποίηση" των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ με τους οπαδούς της Μπεσίκτας, που ήταν από τους πρωτεργάτες στην εξέγερση της πλατείας Ταξίμ. Μάλιστα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο με οπαδούς της Μπεσίκτας να φοράνε φανέλες του... ΠΑΟΚ στις διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν!

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: