Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

TO «TIME LIFE» ΞΑΝΑΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

Με αφορμή το θάνατο του σωματοφύλακα του σε ηλικία 96 ετών, το διάσημο περιοδικό δημοσιεύει 17 έγχρωμες φωτογραφίες του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας. Ο θάνατος του Ρόχους Μις την Παρασκευή, που αποκαλούσε «αφεντικό» τον Χίτλερ και ήταν ο τελευταίος αυτόπτης μάρτυρας των τελευταίων στιγμών του ηγέτη των Ναζί, έδωσε την αφορμή στο γνωστό περιοδικό «Time Life» να δημοσιεύσει ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό του Αδόλφου και μάλιστα έγχρωμο. Όπως γράφει το περιοδικό, «στα τέλη του 1930, οι φωτογράφοι που χρησιμοποιούσαν έγχρωμο φιλμ ήταν πολύ λίγοι. Ο Γερμανός φωτογράφος Ούγκο Γιάγκερ το είχε πρόθυμα υιοθετήσει και όταν ο Αδόλφος Χίτλερ είδε το έργο του, ευχαριστήθηκε από το αποτέλεσμα». «Το μέλλον ανήκει στην έγχρωμη φωτογραφία», φέρεται να είχε πει τότε ο Χίτλερ. Μεταξύ του 1936 και του 1945, ο Γιάγκερ έλαβε άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα ταξίδια του Χίτλερ, αλλά και σε άλλες στιγμές του μαζί με υποστηρικτές του, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν έγχρωμες φωτογραφίες από τη ζωή του Αδόλφου.  Δείτε 17 φωτογραφίες, όπως τις δημοσίευσε το «Time Life»:



Ο Αδόλφος Χίτλερ παρακολουθεί το 1939 καθέλκυση του θωρηκτού «Tirpitz».



Ναζιστικά στρατεύματα παρελαύνουν μπροστά από τον Χίτλερ το 1938 στη Νυρεμβέργη.

Ο Αδόλφος Χίτλερ και άλλα ναζιστικά μέλη σε χριστουγεννιάτικο πάρτι το 1941.


Χειροποίητο κάστρο διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους, δώρο στον Χίτλερ για τα 50α γενέθλιά του, στις 20 Απριλίου του 1939.



Ο Χίτλερ παρατηρεί στρατιωτικές ασκήσεις στον Ζανκτ Πέλτεν στην Αυστρία, την άνοιξη του 1939.



Ο Χίτλερ μιλάει στο Μόναχο για την 15η επέτειο του «πραξικοπήματος της μπιραρίας» το 1923, στο οποίο ο Αδόλφος και άλλα ναζιστικά μέλη του κόμματος προσπάθησαν να ανατρέψουν την γερμανική κυβέρνηση.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλεν (μπροστινή σειρά, δεύτερος από δεξιά) περπατά μπροστά από μία ναζιστική τιμητική φρουρά σε συνάντηση με τον Αδόλφο Χίτλερ το 1938.


Ο Αδόλφος Χίτλερ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου το 1939 στο Βερολίνο.


Ο Αδόλφος Χίτλερ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου το 1939 στο Βερολίνο.


Ο Φερδινάνδος Πόρσε (αριστερά, με σκούρο κοστούμι) παρουσιάζει ένα πρόσφατα σχεδιασμένο  VW στον Αδόλφο Χίτλερ για τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων του Φύρερ στο Βερολίνο το 1939.


Ο Ιούλιος Σάουμπ, προσωπικός βοηθός και υπασπιστής του Χίτλερ, σε ένα πάρτι.


Η Γερμανίδα ηθοποιός, Σχροθ Χάνελοτ, σε μια δεξίωση για τους Γερμανούς καλλιτέχνες, που πραγματοποιήθηκε στην Καγκελαρία του Βερολίνου το 1940.



Η ηθοποιός Μαριλίζα Κλαούντιους γέρνει προς τα πίσω σε μια καρέκλα στην Καγκελαρία κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς με καλλιτέχνες στο Βερολίνο το 1940. Μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός που πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το 1941, σε ηλικία 29 ετών.


Το Μόναχο φωταγωγημένο με πυρσούς και στολισμένο με σβάστικες για τον εορτασμό της 15ης επετείου του «πραξικοπήματος της μπιραρίας» το 1938.


O Χίτλερ χαιρετά τα γερμανικά στρατεύματα το 1938.


Ο Αδόλφος Χίτλερ συνομιλεί με αρκετές νεαρές γυναίκες σε ένα χώρο του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου «Robert Ley», που πήρε το όνομά του από ένα προεξέχον μέλος Ναζί και επικεφαλής του Εργατικού Μετώπου, στο παρθενικό του ταξίδι, τον Απρίλιο του 1939.


Ο Χίτλερ χαιρετά από το παράθυρο του «Robert Ley».

Δεν υπάρχουν σχόλια: