Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...??

Κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου αναρωτήθηκε: Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο...??

Η απάντηση που δίνεται για το σήμερα είναι: Οι Ψυχάρης και Μπόμπολας...!!!

Χαριστική φωτογραφική τροπολογία, υπέρ των συγκροτημάτων Τύπου και ΜΜΕ ΔΟΛ (Στ. Ψυχάρης) και «Πήγασος» (Γ. Μπόμπολας) πέρασε το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
  Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συγκροτούν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχουν τόσο στενούς δεσμούς με τα δύο αυτά συγκροτήματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν τη βούλησή τους, που έκαναν ότι ζήτησαν οι κ. Ψυχάρης και Μπόμπολας.

Η συγχώνευση των δύο μεγάλων συγκροτημάτων,
η οποία, ύστερα από δύο απόπειρες που προηγήθηκαν, κατέστη αναγκαία λόγω των πολύ υψηλών δανείων που έχουν συνάψει με Τράπεζες και τα οποία, πλέον, δεν εξυπηρετούνται και οι ίδιες οι Τράπεζες αδυνατούν να τα χρηματοδοτήσουν εκ νέου. 

Άλλωστε ο έλεγχος της τρόϊκας σε ότι αφορά σε μεγάλα δάνεια είναι ασφυκτικός.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο “Πήγασος”, με ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών είχε διαψεύσει ότι γίνονται, εκ νέου, συζητήσεις για συγχώνευση των δύο συγκροτημάτων. 


Η τροπολογία που ψηφίστηκε την Παρασκευή, ωστόσο, επιβεβαιώνει το αντίθετο, παρά τις, τότε, διαψεύσεις. Οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ ήταν απαγορευμένη με νόμο του 2007 και ακριβώς αυτό το νόμο ήρθε να καταργήσει η συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ γίνεται και ευνοϊκή, για τις δύο επιχειρήσεις, ρύθμιση για το αγγελιόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: