Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΔΙΣΤΟΜΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ - ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο, από τρεις δράστες οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Κατά τη διαφυγή τους πήραν ως όμηρο τον ταμία, τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγο αργότερα και στη συνέχεια, αφού εξαφανίστηκαν με φουσκωτό σκάφος από την περιοχή Ποταμός, βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου έκαψαν το σκάφος και εξαφανίστηκαν με δύο οχήματα.

Ελεύθερος ο όμηρος που κρατούσαν οι ληστές του Διστόμου
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.
Τη ληστεία, η οποία διαπράχθηκε λίγο πριν από τις δύο,
σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες άρπαξαν 300 χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο Toyota Rav4, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλαπεί τον Μάιο του 2012 και το οποίο βρέθηκε καμένο στην Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.
Στη συνέχεια διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, με το οποίο βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, σημείο στο οποίο άφησαν ελεύθερο και τον όμηρο που είχαν πάρει από το υποκατάστημα που λήστεψαν.
Ελεύθερος ο όμηρος που κρατούσαν οι ληστές του Διστόμου
Το σκάφος οι δράστες το έκαψαν, όπως είχαν κάνει και με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους μετά τη ληστεία.Μετά επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και εξαφανίστηκαν από την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα.
Ελεύθερος ο όμηρος που κρατούσαν οι ληστές του Διστόμου
Οι ληστές εκτιμάται ότι γνώριζαν για το ποσό που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι «είχαν καλή πληροφόρηση».
Τις πληροφορίες αυτές, λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να τις είχε ο καθένας, για το λόγο αυτό οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.
Ελεύθερος ο όμηρος που κρατούσαν οι ληστές του Διστόμου
Το φουσκωτό σκάφος πάντως που υπήρχε στην παραλία, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το υποκατάστημα που είχε βάλει ως στόχο, το σημείο αποβίβασής τους στο Λουτρό Ξυλοκάστρου και η εξαφάνισή τους με δύο οχήματα, δείχνει άριστη οργάνωση της ληστείας και έξυπνο σχέδιο διαφυγής, που δεν θα μπορούσε να οργανώσει τυχαία ομάδα ληστών...
Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται ήδη στην περιοχή που διαπράχθηκε η ληστεία, η οποία, έχει πολλά όμοια στοιχεία με άλλες δύο που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν και φέρουν τη «σφραγίδα» του συλληφθέντος τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη.
Ειδικότερα πρόκειται γι΄ αυτή στις 5 Ιουνίου στο Συκούριο, και στην οποία είχε πάρει μέρος ο Νίκος Μαζιώτης και γι΄αυτή στις Σπέτσες το 2012, στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Πετρακάκος. Μετά τη ληστεία ο Μαζιώτης και ο συνεργός του είχαν διαφύγει με ταχύπλοο.
Επίσης, στοιχεία των ληστείων, παραπέμπουν και σε Παλαιοκώστα.
Σπύρος Κουντούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: