Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ
Οικογένεια Παλαιστινίων ξεκληρίστηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Κλιμάκωση υπόσχεται ο Νετανιάχου, μετά το θάνατο ισραηλινού από παλαιστινιακή οβίδα.
Πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το σπίτι τους επλήγη από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, 47η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε από το πρωί είκοσι στόχους.
Τα πέντε θύματα --ένας 28χρονος άνδρας, η σύζυγός του, 26 ετών, οι γιοι τους, τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και η 45χρονη θεία του άνδρα-- έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ.
Προηγούμενος απολογισμός,
λίγο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες, αλλά γιατροί στο νοσοκομείο Αλ-Ακσα στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπάλαχ ανακοίνωσαν αργότερα ότι δύο από τους τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα από την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη
Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα από την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη, εννέα ημέρες μετά την εφαρμογή της προσωρινής εκεχειρίας. Από την έναρξη της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου, τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων το 70,73% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 480 παιδιά, ηλικίας από 10 ημερών έως 17 ετών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης.
Στο Ισραήλ ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε χθες βράδυ από παλαιστινιακή οβίδα. Εκτός από το θύμα αυτό, 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι είναι οι απώλειες στην ισραηλινή πλευρά.
"Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά την επίθεση αυτή", προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που υποσχέθηκε κλιμάκωση των επιχειρήσεων.

Βενεζουέλα: σύγχρονος Ηρώδης ο Νετανιάχου

Παράλληλα στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου "σύγχρονο Ηρώδη" και δήλωσε ότι η χώρα του προσφέρεται να αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών που έμειναν ορφανά στη σύγκρουση στη Γάζα.

"Θέλω να προσφέρω καταφύγιο στα αγόρια και τα κορίτσια από την Παλαιστίνη που έχουν τραυματιστεί σωματικά και ψυχικά. Θέλω ένας σημαντικός αριθμός παιδιών, περίπου 1.000, να έρθουν για να σπουδάσουν στη Βενεζουέλα, να μεγαλώσουν σε ειρήνη και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους έχοντας ήδη σταδιοδρομήσει, για να εργαστούν και να προσφέρουν έργο εκεί", είπε ο Μαδούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: